Operació contra Daesh

Operació contra Daesh

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Audiència Nacional ha decretat presó provisional per a la persona detinguda per la Guàrdia Civil dimecres passat a Lleida pels seus suposats vincles amb Estat Islàmic. L’operació es va portar a terme juntament amb la policia marroquina, que va detenir també una persona a Nador (Marroc), i la cooperació entre els serveis d’intel·ligència policial de França i Bèlgica, així com d’analistes de l’agència Europol. Segons la investigació, els dos detinguts haurien obtingut documentació falsa mitjançant el seu contacte amb les xarxes de crim organitzat. La Guàrdia Civil ha portat a terme un escorcoll al domicili del detingut i s’ha emportat el seu material informàtic per analitzar-lo.

Notícies relacionades

La investigació, que va començar a mitjans del 2022, s’ha desenvolupat conjuntament pel Servei d’Informació de la Guàrdia Civil i la DGST marroquina, sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció núm. 2 i de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, amb la col·laboració de l’agència Europol. A més, s’ha establert una intensa tasca de coordinació entre serveis d’intel·ligència i policials de Bèlgica i França, i també s’ha disposat de la participació d’analistes de l’agència Europol, fet que ha permès reunir el conjunt d’indicis i evidències de la presumpta activitat terrorista.

Les indagacions van fer que la policia constatés presumptament la vinculació dels dos detinguts amb Estat Islàmic. Així, els agents van descobrir que els detinguts havien obtingut documentació falsa a través de xarxes del crim organitzat. Durant l’operació s’ha practicat també un escorcoll mitjançant el qual s’han confiscat elements informàtics del detingut per al seu estudi policial.