Immersió lingüística

Aragonès: «El TSJC s’extralimita en les seves funcions, no modificarem la nostra política lingüística»

El president respon a les últimes sentències que «si la llei catalana és inconstitucional ho ha de dir el TC, no el TSJC»

¿Com queda el català a l’escola després de les últimes sentències del TSJC?

Aragonès: «El TSJC s’extralimita en les seves funcions, no modificarem la nostra política lingüística»

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat aquest dijous en una visita a l’Escola Ramon Llull de Rubí a les tres sentències del TSJC que qualifiquen la llei catalana d’usos lingüístics als centres d’inconstitucional. «El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’extralimita en les seves funcions. Vol fer de Parlament de Catalunya, de Govern de Catalunya i de jutges. Si la llei catalana és inconstitucional ja ho dirà el Tribunal Constitucional, no el TSJC», ha assenyalat Aragonès, que ha insistit que els criteris de la llei catalana són pedagògics. «Nosaltres mantindrem el nostre model, que compta amb el suport transversal d’una amplíssima majoria de la població catalana. No modificarem la nostra política lingüística», ha afegit.

«Jutges fent de mestres»

En una roda de premsa al pati d’un centre en el qual el Govern retirarà una teulada d’amiant aquest mes d’agost, Aragonès ha assegurat que «de la mateixa manera que els mestres no fan de jutges, els jutges no haurien de fer de mestres».