Procés d’estabilització

9.500 opositors estan convocats aquest dissabte per repetir les proves de Funció Pública

«Un zero en organització»: caos en les oposicions de la Generalitat

A1-149932813.jpeg

A1-149932813.jpeg / Gegorio Marrero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes 9.500 persones estan convocades aquest dissabte per repetir les oposicions d’estabilització d’interins de Funció Pública de la Generalitat, el segon dia que se celebren aquestes proves després de les incidències registrades a l’abril, motiu pel qual se’n van anul·lar els resultats. Segons informa el Govern en un comunicat, un total de 928 funcionaris de carrera vigilaran els exàmens: van ser seleccionats a partir d’una «borsa de col·laboradors» i van rebre informació teòrica i pràctica per coordinar i controlar.

«Amb mitjans propis»

 La Generalitat organitza les proves amb «mitjans propis» després que a les oposicions d’abril, gestionades per una empresa externa, es registressin irregularitats en l’anonimat i el control de dispositius a l’aula.

Dissabte ja es van repetir les oposicions d’Agents Rurals, funcionaris d’Execució Penal i altres categories laborals.

Més de 1.300 places

Els aspirants que s’examinen aquest dissabte opten a un total de 1.344 places de tècnics generals, tècnics especialistes i administratius.

Notícies relacionades

Hi ha seus d’examen a Barcelona (6.599 opositors), Girona (878 opositors), Lleida (998 opositors) i Tarragona (1.110 opositors).

Hi haurà dos models d’examen per als dos exercicis de les proves –un de teòric i un altre de pràctic– i els Mossos d’Esquadra custodiaran el trasllat de documentació des del Districte Administratiu de la Generalitat fins a les seus dels examens.