A escala espanyola

Estudiants de Granollers presenten les seves propostes sostenibles a l’ONU

En marxa els treballs per instal·lar canonades de fosa dúctil a Granollers

Granollers acollirà un torneig Internacional d’Handbol

 

  / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
EFE

Seixanta estudiants espanyols van presentar divendres passat un programa amb 17 propostes socials i sostenibles a la seu de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) a Nova York; entre ells alumnes de l’Institut Escola del Treball de Granollers. Més enllà de la capital vallesana, de Catalunya únicament ho han presentat dos instituts més: Col·legi Vedruna de Cardona i IES Miquel Martí i Pol de Roda de Ter.

Els estudiants, que aquest curs han estudiat tercer i quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius, s’han seleccionat entre els 1.546 que van presentar la seva candidatura per participar en el programa d’emprenedoria social The Challenge organitzat per Educaixa.

En els projectes presentats, els joves han posat el focus en reptes socials com la salut mental i el benestar, la protecció del planeta, la pau i la prosperitat, que estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, ha informat avui La Caixa.

Viatge formatiu als Estats Units

A més de presentar les seves propostes, durant les gairebé dues setmanes que durarà el viatge, els estudiants podran visitar algunes de les universitats més prestigioses de la costa est nord-americana, com el MIT, Yale i Columbia.

A més, s’han programat activitats culturals i trobades amb becaris de postgrau de la Fundació La Caixa, una visita a l’entitat Beauty for Freedom, que és una ONG que crea consciència i recapta fons per combatre el tràfic de persones, i també podran assistir a una conferència que pronunciarà la fundadora i directora d’Aura Biosciences, que se centra en la recerca de noves teràpies oncològiques, Eli de los Pinos.

Manifest a favor dels ODS

Durant la trobada a la seu de les Nacions Unides, els estudiants llegiran un manifest en el qual es recullen algunes de les preocupacions de la joventut espanyola en qüestions com el canvi climàtic i la desigualtat social.

Entre les inquietuds incloses en el text, la desinformació, l’actitud passiva davant la consecució dels ODS (Objectius de desenvolupament sostenible) i el model de consum actual són alguns dels punts destacats.

Els estudiants també han compartit els compromisos adquirits en el programa The Challenge com la necessitat de promoure la inclusivitat i de reconèixer la diversitat, impulsar el compromís «ecofriendly» en el dia a dia de les persones, sumar esforços amb altres persones i organitzacions i mantenir una actitud perseverant amb la finalitat d’assolir els objectius establerts, entre d’altres.

Equips espanyols

Notícies relacionades

Els equips espanyols que han presentat el seu projecte a les Nacions Unides són d’Andalusia Sevilla, Còrdova, Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, València, Madrid, Múrcia i el País Basc.

Entre els seleccionats, també hi ha el projecte Guideband, una proposta dels alumnes del Col·legi Marista de Carcavelos de la localitat de Parede de Portugal.