Desaparició

La policia alemanya estudia «nombrosos elements» recollits en la recerca de Madeleine McCann

Els investigadors analitzen les proves obtingudes la setmana passada en un embassament de Portugal, freqüentat pel principal sospitós

  • ¿Què va passar amb Madeleine McCann? Setze anys de la desaparició i una última esperança

  • Bussejadors, gossos, llanxes i policies de tres països: així és el superdispositiu que busca Madeleine McCann

La policia alemanya estudia «nombrosos elements» recollits en la recerca de Madeleine McCann

Reuters

1
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

La fiscalia de la ciutat alemanya de Braunschweig ha confirmat aquest dijous la recollida de «nombrosos elements» en la recerca de Madeleine McCann, represa la setmana passada a l’embassament d’Arade, al sud de Portugal. «La zona va ser definida de manera precisa i va ser rastrejada completament a la recerca de possibles proves. Nombrosos elements han sigut confiscats com a part de l’operatiu i seran analitzats els dies i setmanes vinents», ha explicat el ministeri públic alemany. 

L’objectiu de la policia alemanya, que va liderar el dispositiu durant tres dies amb el suport d’agents portuguesos i britànics, és trobar elements que puguin incriminar el principal sospitós de la desaparició de Madeleine, Christian Brueckner, que està complint condemna a Alemanya per un altre delicte d’abús sexual comès a Portugal. No obstant, els investigadors no han aconseguit per ara trobar una relació directa entre la víctima i el sospitós. «Encara no és possible dir si els elements trobats estan vinculats al cas de Madeleine McCann», han explicat.

Tres dies de rastreig

Notícies relacionades

L’operatiu va començar el 23 de maig després que la policia alemanya trobés nombrosos vídeos i fotografies de la zona a l’ordinador de Brueckner, que segons mitjans britànics es referia a l’embassament com el seu «petit paradís». Durant tres dies els agents van rastrejar la zona i van cavar forats en zones delimitades, d’on van extreure algunes peces de roba i bosses de plàstic. La sospita que Brueckner es podria haver desfet del cos de Madeleine en aquest lloc, situat a uns 50 quilòmetres de l’apartament en què s’allotjava amb la seva família, ha agafat força els últims mesos. 

Madeleine va desaparèixer el 3 de maig del 2007, poc abans de complir 4 anys. Des d’aleshores, tant la policia portuguesa, com la britànica i l’alemanya han iniciat investigacions per aclarir el que va passar. Després de portar a terme diverses recerques i d’investigar desenes de sospitosos, les autoritats alemanyes van assenyalar Brueckner el 2020 com el possible assassí de la nena, tot i que ell sempre ho ha negat. Fins ara, el Govern britànic ha invertit prop de 15 milions d’euros en les investigacions.