Succés

Tres detinguts per presumptament agredir i insultar un menor per la seva orientació sexual

  • El 24% dels alumnes diu que la seva família no els acceptaria si fossin LGTBI

  • La vellesa de la comunitat LGTBI: més soledat, depressió i estafes amoroses

Tres detinguts per presumptament agredir i insultar un menor per la seva orientació sexual
1
Es llegeix en minuts
EFE

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Terrassa van detenir dimarts un noi de 18 anys i dos menors com a presumptes autors dels delictes de lesions i insults contra un menor per la seva orientació sexual.

La policia catalana ha explicat avui divendres que els detinguts van actuar contra l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques i d’obstrucció a la justícia i deslleialtat professional.

Un menor d’edat va denunciar que estava sent víctima d’un delicte d’odiper la seva orientació sexual al rebre nombrosos insults a través de les xarxes socials i que en dues ocasions havia patit agressions físiques.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa es va fer càrrec de les gestions pertinents per aclarir els fets. Una vegada va recopilar tota la informació i va identificar els presumptes autors dels fets, el 23 de maig va detenir a Terrassa un noi de 18 anys i dos menors d’edat com a presumptes autors dels fets.

Seguiment dels delictes

Els Mossos d’Esquadra assenyalen que les dades demostren que cada vegada es denuncien més casos com aquest, ja que al 2019 es van denunciar 119 casos; el 2020 van arribar a 143; el 2021, a 215 i el 2022 van continuar augmentant fins a 258 casos notificats.

Notícies relacionades

Entre gener i març d’aquest any es van denunciar 71 casos, segons la informació policial.

Els Mossos recorden que porten a terme un pla específic contra els delictes d’odi i discriminació per orientació sexual. En aquest sentit, des del 2019 han incrementat les xerrades i formacions preventives, que han passat de 243 el 2019 i 2020 a 337 el 2021 i a 388 el 2022. Aquest any, de gener a març, ja s’han realitzat 141 xerrades preventives.