Investigació dels Mossos

Localitzat el cos del Julián, el jove que va desaparèixer a Montserrat el 2021

  • La muntanya de Montserrat es ‘va empassar’ el Julián: «Potser van anar a fer un ritual i se’ls en va anar de les mans»

  • El jove desaparegut que es va empassar la muntanya de Montserrat

10 02 2021 SOS Desaparecidos en Montserrat JULIAN ESTEBAN BELTRAN

10 02 2021 SOS Desaparecidos en Montserrat JULIAN ESTEBAN BELTRAN / SOS DESAPARECIDOS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han confirmat que s’ha localitzat el cos de Julián Beltrán, el jove desaparegut el 6 de gener del 2021 a la muntanya de Montserrat després de participar en una ‘rave’.

Segons ha avançat Telecinco i confirmat l’agència ACN, un excursionista va ser qui, el novembre passat, va avisar la policia que havia trobat un cadàver en un punt de difícil accés de Montserrat. A causa de l’estat de descomposició del cadàver i a la falta de documentació, els Mossos no van poder identificar el cos en aquell moment.

Després de recuperar el cadàver, els Mossos van prendre mostres de l’ADN i el van creuar amb el material genètic de la mare del Julián, que viu a Colòmbia i que va accedir a donar la mostra. Fa tot just unes setmanes, la policia li va confirmar que el cos era el del seu fill.

Acaba així el patiment de Lilian Rivera, que tot just saber que el seu fill, de 22 anys, havia desaparegut, la nit del 6 al 7 de gener, va volar de Colòmbia a Barcelona per intentar esbrinar què havia passat. El seu fill havia anat a una festa il·legal en una casa del Bruc. «Alguns dels que eren allà han explicat que el matí del 7 de gener Julián va dir que volia anar-se sol i ells van esmorzar i se’n van anar a dormir», explicava Lilian a EL PERIÓDICO el febrer del 2021. La muntanya sagrada de Montserrat el cridava. Li deia que ell havia sigut l’elegit. I ell se’n va anar rere d’ella. Així ho van explicar als Mossos d’Esquadra els companys de festa del Julián.

La tarda del 7 de gener, el senyal del telèfon mòbil del Julián es va apagar. La seva mare, amb qui parlava cada dia, no va aconseguir contactar amb ell i va començar la seva lluita per trobar el seu fill, una lluita que va topar amb la pandèmia i la burocràcia.

La muntanya «el cridava»

Agents dels mossos, bombers i unitats canines van rastrejar els camins que van des del Bruc cap al parc natural de Montserrat, també altres zones més frondoses i de difícil accés. Però no van trobar res. El Julián se l’havia ‘empassat’ la muntanya.

Notícies relacionades

La investigació va determinar que el Julián va acudir a la festa amb un altre amic. Allà hi havia discjòquei, música electrònica i també drogues. El seu amic se’n va anar i el Julián es va quedar al xalet amb nou persones més. A trenc d’alba, segons el testimoni d’aquests joves, el Julián els va anunciar que la muntanya de Montserrat «el cridava» i li deia que ell havia sigut «l’elegit». Tots van assegurar que el Julián se’n va anar sol, caminant, mentre ells van esmorzar a la casa i se’n van anar a dormir després d’haver passat tota la nit de festa.

Julián Beltrán havia arribat a Barcelona el febrer del 2018. Volia ser «barber» a la ciutat, muntar el seu propi negoci i guanyar prou diners per comprar-li una casa a la seva mare a Bogotà, la ciutat de la família. Vivia en un pis amb diversos companys i havia tingut una parella de la qual s’havia separat mesos enrere.