Turisme vinícola
L’enoturisme a l’Empordà es proposa créixer en «qualitat» i en «creativitat»
Prensa Ibérica, el setmanari de l’Alt Empordà i els cellers Perelada aborden «els nous reptes de l’enoturisme» després que, per primera vegada, hagin superat la xifra de 80.000 visitants
«L’enoturisme a l’Alt Empordà ha crescut en creativitat». Aquest és el titular que li agradaria veure escrit a Maria Baró, responsable del projecte enoturístic dels Cellers Perelada si d’aquí un any es repeteix una jornada com la celebrada aquest dilluns a Peralada. El flamant mascaró de proa delturisme vinícola a l’Alt Empordà, l’espectacular celler del Grup Perelada inaugurat fa tot just un any, va ser l’escenari d’una trobada entre els principals actors del sector, en la qual hi va haver, primer, una taula rodona entre la mateixa Baró, Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà; Pep Amiel, president de La Cocina del Viento, i Agustí Badosa, vicepresident del Consell Comarcal, i posteriorment una conferència d’Adela Pereira –‘Enoturisme rendible: com captar i fidelitzar visitants’– , en què aquesta especialista en màrqueting del món del vi va explicar diferents estratègies per «monetaritzar» les apostes d’enoturisme dels cellers. Tant a la taula rodona com a la conferència va planejar un criteri compartit per tots: l’enoturisme a l’Empordà no s’ha d’obsessionar a créixer en quantitat, que ja ho està fent, sinó en qualitat i en el que Pereira defineix «com les singularitats que et fan diferent». «No es poden continuar fent visites explicant com es fa el vi, perquè a tot arreu es fa més o menys igual; s’han de mostrar als visitants els nostres valors, la nostra identitat pròpia, perquè es tracta de fidelitzar-los, d’establir un vincle».
La jornada sobre els nous reptes de l’enoturisme ha sigut impulsada per Prensa Ibérica, el Setmanari de l’Alt Empordà i Celler Perelada, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, La Cocina del Viento i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà.
- família Itàlia dona la raó a Juana Rivas després de separar els seus fills
- Marta Carmona: "Col·locar un futbolí en una oficina per desestressar és una burla"
- El Malecón El Barça es fa trampes
- El PSOE frena el debat sobre Sánchez mentre s’escampa la idea que dimitirà
- Teràpia de grup contra l’estrès laboral als CAPs de Barcelona
- Sorprenent La raó per la qual es posa llorer en una ampolla a sota del llit: allunya múltiples éssers vius
- Trucs El sorprenent efecte de ficar un imant al rentaplats
- Campanya de la renda ¿Com fer la declaració de la renda d’una persona morta?
- Calendari La Seguretat Social ho avisa: canvia la data de la paga extra de l’estiu dels pensionistes >>
- ¿Com modificar l’esborrany de la renda 2021?