Sinistre

CCOO farà un informe propi sobre l’accident de la mina de Súria, amb tres morts

L’estudi de l’empresa manté que es van complir els protocols de seguretat i que el despreniment mortal es va deure a causes naturals imprevisibles.

  • Multimèdia | Accident miner a Súria: les claus del sinistre

  • La mina de Súria, una ciutat subterrània i buida després de la mort de tres geòlegs

CCOO farà un informe propi sobre l’accident de la mina de Súria, amb tres morts

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

CCOO de Catalunya ha anunciat aquest dilluns que realitzarà un informe propi, més enllà de l’estudi que ja ha elaborat l’empresa, sobre l’accident a la mina de Súria que al març va segar al març la vida de tres treballadors.

En un comunicat, el sindicat explica que aquest «contrainforme» que redactarà enumerarà «les coincidències, les discrepàncies i les aportacions necessàries a l’informe elaborat per la direcció d’ICL Iberia», l’antiga Iberpotash, empresa que explota la mina.

Còpia requerida

D’altra banda, CCOO sol·licita a la direcció «la còpia literal de l’informe de l’accident, amb tota la documentació que s’hagi generat, emparant-se en la que estableix la llei de prevenció de riscos laborals amb relació als drets d’informació i participació activa de la representació legal de les persones treballadores en la investigació dels accidents de treball».

El sindicat també informa que convocarà els seus afiliats d’ICL Iberia i d’empreses subcontractades a una assemblea, i que enviarà una còpia del seu «contrainforme» a la direcció del grup i a les autoritats.

A 900 metres de profunditat

Notícies relacionades

Un geòleg i dos estudiants de màster d’Enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) van morir el 9 de març a la mina de potassa de Súria (Barcelona), gestionada pel grup israelià ICL, al quedar atrapats a 900 metres de profunditat.

Segons l’informe de l’empresa, que addueix que es van complir tots els protocols de seguretat, la roca que va matar els geòlegs es va desprendre per causes naturals imprevisibles.