Demanda del Col·legi

El Departament de Salut incorpora 253 fisioterapeutes a l’atenció primària

  • Ramon Aiguadé: «Incorporar fisioterapeutes a l’atenció primària estalviaria temps i diners a l’Administració»

El Departament de Salut incorpora 253 fisioterapeutes a l’atenció primària

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut de la Generalitat ha incorporat un total de 253 fisioterapeutes a l’atenció primària i així s’arriba a una xifra de 381 professionals en actiu. Aquest servei, sol·licitat pel mateix Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, permetrà atendre més bé els pacients que fins ara havien d’esperar mesos abans de ser derivats.

Notícies relacionades

El degà del Col·legi de Fisioterapeutes, Ramon Aiguadé, va explicar aquest divendres que durant l’any 2023 s’arribarà a una xifra de 366 professionals nous, amb els quals esperen que hi hagi un impacte positiu «immediat» sobre les llistes d’espera i sobre el mateix abordatge de les patologies d’alta prevalença i baixa complexitat, perquè permetran «reduir la despesa farmacèutica» i també els ingressos hospitalaris. «Intervenir de manra ràpida evita, en molts casos, situacions que es poden agreujar», ha insistit.

Aquesta dada la va compartir el degà durant les IV Jornades Nacionals d’Atenció Primària a Barcelona, que han congregat més de 300 fisioterapeutes de tot l’Estat i que acabaran aquest dissabte.