Canvi

Aquests turistes hauran de pagar per entrar a Montserrat a partir d’avui

Objectiu: «Millorar la visita, preservar l’ambient d’oració i col·laborar en el manteniment del conjunt»

  • Els Obama i els Spielberg visiten Montserrat

  • Montserrat, així és la muntanya dels ovnis i els mons paral·lels

Aquests turistes hauran de pagar per entrar a Montserrat a partir d’avui

CAROLA LÓPEZ / ACN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

 Les persones no residents a Espanya hauran d’adquirir una entrada turística a partir d’aquest dimecres per accedir al Santuari de Santa Maria de Montserrat –atri, basílica i cambril de la Mare de Déu– amb l’objectiu de «millorar la visita, preservar l’ambient d’oració i col·laborar en el manteniment del conjunt», segons ha informat aquest dimarts el monestir en un comunicat.

 Les persones no residents o turistes podran adquirir entrades amb diverses combinacions: d’accés a la basílica, afegint-hi també la visita al cambril de la Mare de Déu, l’assistència al cant de la Salve i el Virolai a càrrec de l’Escolania o la visita completa, que inclou, en tots els casos l’audioguia.

 El control d’aforament continuarà com fins ara, així que tots aquells residents a Espanya hauran de continuar obtenint les corresponents entrades per assistir al Salve Regina i el Virolai –de dilluns a divendres a les 13 hores– o a la missa conventual dels caps de setmana i dies festius –a les 11 hores–, així com també per poder anar al cambril de la Mare de Déu.

La litúrgia 

Notícies relacionades

L’assistència als actes litúrgics continuarà sent lliure per als residents a Catalunya i la resta d’Espanya, i per a totes aquelles persones allotjades a Montserrat: hostal monàstic, Hotel Abat Cisneros, cel·les Abat Marcet i Abat Oliva o alberg.

 L’abadia ha assenyalat que els fons obtinguts de les entrades es destinaran a sufragar el manteniment del conjunt de Montserrat i per col·laborar a les diverses obres amb finalitat social que impulsa el monestir.