Coronació de Carles III

De Castellseràs a la coronació de Carles III: una espasa aragonesa per demanar la devolució de Gibraltar

Aceros Hispania va enviar a l’ambaixada del Regne Unit a Madrid una carta de reivindicacions amb l’espasa de Felip V

De Castellseràs a la coronació de Carles III: una espasa aragonesa per demanar la devolució de Gibraltar
1
Es llegeix en minuts

La coronació de Carles III i Camil·la és l’esdeveniment que paralitzarà per complet el Regne Unit aquest dissabte. Tots els països del món estaran pendents d’aquesta cerimònia, que arrencarà a l’abadia de Westminster, i en la qual també ha intentant guanyar una mica de protagonisme una empresa aragonesa.

Aceros de Hispania, amb seu a Castellseràs (Terol), va decidir fer arribar a l’hereu d’Isabel II una espasa per demanar la devolució del penyal de Gibraltar a Espanya després d’haver sigut il·legalment ocupat pel Regne Unit durant el segle XIX.

L’espasa entregada per Aceros Hispania a Carles III per a la seva coronació. / ACEROS HISPANIAAquesta companyia de Terol, que porta més de 23 anys dedicada a la comercialització ‘online’ i de distribució a més de 100 països de ganivets, navalles i espases, va decidir enviar un paquet fins a la seu de l’Ambaixada del Regne Unit a Espanya, situada a la Torre Espacio de 236 metres d’altura a Madrid. Aquest enviament, rebut per Hugh Elliot ambaixador britànic en territori espanyol, incloïa una carta de reivindicacions al costat de l’espasa de Felip V que mostrava la decisió d’un poble per recuperar el seu país.

Amb un somriure

Notícies relacionades

«Els Espanyols no reconeixem la jurisdicció i sobirania de Gibraltar, una colònia britànica al nostre territori, que tal com ja va indicar les Nacions Unides fa més de 70 anys, el Regne Unit té obligació de descolonitzar i tornar Espanya. Tots hem de lluitar a tots els nivells i amb el nostre millor somriure, perquè Gibraltar torni a ser espanyol i amb un nou monarca al Regne Unit, que ha visitat moltes vegades el nostre país, estem plens d’esperança per continuar lluitant contra aquesta injustícia històrica», explica Ricardo Lop, fundador i CEO de Aceros de Hispania, una de les principals pimes d’‘ecommerce online’ d’Espanya.

Detall del mànec de l’espasa enviada per Aceros Hispania a Carlos. / III ACEROS HISPANIA«Només li volíem fer arribar des d’un petit poble de Terol l’espasa que ens permetrà recuperar la nostra terra i tot amb només un somriure», afegeix. Aceros de Hispania és capaç de col·locar la seva mercaderia des de la petita localitat de Terol en poc menys de 72 hores a Alaska, el Canadà, Benín, Burundi, Tuvalu, Vietnam o Nova York en poc menys de 24-72 hores.