Consell de Ministres

L’FP rep un altre impuls econòmic

  • La figura de l’orientador només existeix en 35 dels 400 centres d’FP de Catalunya

  • Pedro Sánchez: «Estem creant més i millors llocs de treball. La millor eina és apostar per una FP de qualitat, com els països més avançats d’Europa»

L’FP rep un altre impuls econòmic

EFE/ Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Dins del pla per modernitzar i prestigiar la formació professional (FP) –en la qual, per segon any consecutiu, hi ha més d’1.100.000 alumnes matriculats–, el Consell de Ministres ha aprovat avui una altra injecció econòmica. Aquesta vegada, de 1.307 milions d’euros, que seran repartits a les comunitats autònomes. «Saldem un deute amb els joves d’Espanya. L’FP ofereix formació de qualitat i una ocupació estable», ha destacat la ministra d’Educació i FP, Pilar Alegría, després de la reunió del gabinet de Pedro Sánchez.

La nova FP és «una realitat en marxa, amb un gran potencial de creixement per les sinergies que s’estan generant amb el teixit productiu», ha remarcat Alegría. «Una via segura per a la reducció de l’atur juvenil, la millora de la competitivitat de les empreses i la reactivació de l’ascensor social a través de l’educació», ha conclòs.

Amb aquesta nova inversió, el Govern ha destinat entre el 2020 i el 2023 a la transformació de l’FP 6.041 milions d’euros, dels quals 2.185 procedeixen dels fons europeus per a la recuperació econòmica (Next Generation).

Notícies relacionades

La primera partida econòmica (25 milions) anirà destinada a activitats acadèmiques, com les estades de professors d’FP en empreses, o als programes de mobilitat dels estudiants. La segona (29 milions) té per objectiu els centres de capacitació digital, on els alumnes (sobretot, els més grans de 55 anys i els que són especialment vulnerables) reben formació bàsica en competència digital. «Una actuació d’un gran valor social, que beneficiarà especialment dones», segons Alegría. La injecció econòmica servirà per crear 300 centres que se sumaran als ja existents fins a completar els 800.

La tercera ‘pota’ de la inversió econòmica estarà dirigida a l’avaluació i acreditació de competències dels treballadors, una de les grans apostes de la llei d’FP. Consisteix que treballadors amb àmplia experiència laboral però sense títol acadèmic puguin acreditar els seus coneixements per obtenir un diploma oficial. També es potenciarà la creació d’aules Ataca (aules de tecnologia aplicada), així com la creació de 44.670 noves places bilingües. D’altra banda,111 milions tindran per objectiu la qualificació i requalificació de treballadors i aturats, amb especial accent en la robòtica i tot el que té a veure amb les cures.