Crisi del coronavirus

Fernando Simón creu que «aviat» la mascareta deixarà de ser obligatòria en farmàcies i hospitals

El director del CCAES aposta per «mantenir aquesta cultura de protegir els altres», apel·lant a la responsabilitat individual

Fernando Simón creu que «aviat» la mascareta deixarà de ser obligatòria en farmàcies i hospitals
1
Es llegeix en minuts
EFE

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, creu que la mascareta deixarà «aviat» de ser obligatòria en farmàcies, hospitals i residències de gent gran, però apel·la a la responsabilitat individual i demana que les persones amb infecció respiratòria se la posin per evitar contagis.

Simón ha apuntat aquesta possibilitat en una trobada amb periodistes abans de participar en una jornada sobre salut laboral organitzada per UGT a Santander.

Ha reivindicat les lliçons apreses durant la pandèmia i ha recalcat que la mascareta no és una protecció contra el coronavirus, sinó per protegir la resta de la població de les infeccions respiratòries, motiu pel qual ha advocat per normalitzar el seu ús quan es tenen símptomes d’una malaltia respiratòria.

«A una persona que es posa la mascareta quan té tos se la mira malament, però jo crec que hauria de ser al contrari, se li hauria d’agrair que eviti el risc per als altres», ha defensat.

Fernando Simón ha assenyalat que per a les persones sanes l’ús obligatori de la mascareta a les farmàcies «s’acabarà aviat».

Notícies relacionades

Als centres sanitaris i sociosanitaris, on hi ha població vulnerable, considera que «no estaria de més mantenir-la més temps» per evitar l’entrada de virus a través de visitants i treballadors, tot i que creu que «tampoc durarà gaire més» sempre que les persones que tenen una malaltia respiratòria «garanteixin» que no infectaran els altres, i això «s’aconsegueix amb l’ús de la mascareta».

«Si aconseguim mantenir aquesta cultura de protegir els altres, jo crec que l’obligatorietat de les mascaretes s’eliminarà aviat», ha resumit Fernando Simón.