Investigació en marxa

El camió que va col·lapsar l’AP-7 a Tarragona amagava 190 quilograms de marihuana

  • El conductor, que va resultar ferit lleu, va fugir després de ser traslladat a l’hospital de Santa Tecla

El camió que va col·lapsar l’AP-7 a Tarragona amagava 190 quilograms de marihuana

ACN

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El camió que aquest dimecres ha col·lapsat l’autopista AP-7 a Tarragona, i ha provocat embussos quilomètrics en els dos sentits de la marxa, ocultava 190 quilograms de marihuana al remolc, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO.

A les 3 de la matinada del 5 d’abril, el conductor va bolcar i va ocupar els tres carrils de la marxa en sentit nord. L’impacte del vehicle de gran tonatge, ocorregut en el punt quilomètric 238, va causar així mateix danys a la calçada dels carrils de circulació en sentit contrari, sud, on alguns vehicles –una furgoneta entre ells– també es van veure implicats en l’accident, fet que va incrementar la gravetat d’un sinistre que es va saldar sense víctimes mortals.

Les cues que va generar l’incident van provocar retencions –de fins a 8 quilòmetres en alguns instants– en el sentit nord al llarg de tota la jornada prèvia a l’operació sortida de Setmana Santa. La circulació pels carrils contraris es va reprendre a les onze del matí, unes vuit hores després del sinistre. El camió, no obstant, no va poder ser retirat fins passades les nou del vespre, vint hores després de l’accident, i gràcies a la intervenció d’una grua.

El conductor del camió va ser traslladat d’urgència a l’hospital de Santa Tecla de Tarragona. Agents dels Mossos d’Esquadra i funcionaris van procedir al migdia al trasllat de la càrrega del vehicle pesant: cogombres. No obstant, després d’haver retirat una part important de vegetals, els treballadors van trobar paquets de marihuana d’un quilogram.

Notícies relacionades

La troballa va provocar l’activació dels investigadors de la policia catalana, que van acudir al lloc, van comprovar que es tractava d’un cas de narcotràfic i es van desplaçar a l’hospital. Però a l’arribar al centre sanitari els metges van informar als agents que el conductor, un home de nacionalitat romanesa, havia marxat.

Els Mossos han obert una investigació per aclarir la procedència de la droga i localitzar el conductor fugat.