Pla Corresponsables

Una de cada quatre famílies catalanes podran acollir-se al pla del Govern per conciliar

  • Els seus fills tindran la possibilitat d’assistir a ludoteques, campaments i activitats gestionades pels ajuntaments amb els diners governamentals

Una de cada quatre famílies catalanes podran acollir-se al pla del Govern per conciliar
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Una de cada quatre famílies catalanes podran acollir-se al Pla Corresponsables que ha posat en marxa el Govern central per facilitar la conciliació laboral amb la cura dels menors, que continua recaient majoritàriament en les dones. La xifra l’ha ofert aquest divendres la secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, després de reunir-se amb la consellera d’Igualtat i Feminismes de Catalunya, Tània Verge.

En total, segons ha precisat la número dos del Ministeri d’Igualtat, 275.000 nens catalans podran acudir aquest any a ludoteques, campaments i activitats organitzades per les entitats locals per facilitar la conciliació, activitats finançades per l’Executiu central a través del Pla Corresponsables. L’objectiu d’aquest projecte és que l’Estat es corresponsabilitzi de les cures, assumides per les famílies de manera informal.

Notícies relacionades

Aquest pla suposarà, segons Rodríguez, un «canvi de vida per a moltes famílies que, desgraciadament, continuen depenent dels diners que tenen al compte corrent per a conciliar». Davant d’aquesta situació, l’Executiu central ha assumit la necessitat de facilitar la conciliació com «un dels objectius del Govern feminista perquè les cures no recaiguin sobre les dones».

Així mateix, la número dos d’Igualtat ha expressat l’«admiració i l’aliança» d’aquest departament amb la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, ja que és un «referent» per a la resta d’Espanya. Pel que fa a això, ha destacat que Catalunya hagi sigut una de les primeres autonomies a incorporar l’educació sexual als currículums escolars.