La fiscalia demana arxivar la causa pel sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc

  • El ministeri fiscal manté que la rifa «va ser fictícia» i que no hi va haver intenció de contractar una treballadora sexual

La fiscalia demana arxivar la causa pel sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

La fiscalia ha demanat arxivar la causa penal pel sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruca través d’un grup de WhatsApp. Constata que la rifa va ser «totalment fictícia» i que mai hi va haver intenció real de contractar els serveis d’una prostituta ni es va fer cap tràmit, sinó que el premi efectiu va ser una panera de Nadal. Al no haver-hi una persona concreta en «situació de prostitució», la fiscalia conclou que no hi ha els requisits de delicte, sense perjudici de les responsabilitats disciplinàries que s’hi poguessin imposar.

Els fets es remunten al 22 de desembre i es van fer públics a principis de desembre, i després el mateix Exèrcit de Terra els va posar en coneixement de la fiscalia i es van identificar els dos responsables de l’anunci.

Notícies relacionades

El ministeri fiscal entén ara que els fets no són constitutius de delicte –ni inducció a la prostitució ni tràfic de persones o explotació sexual– al no haver-hi una «persona real i concreta en situació de prostitució» i tampoc hi veu «cap discurs d’odi», segons ha informat aquest dimecres.

Dos militars de la caserna del Bruc van proposar entre la setantena de companys d’un grup de WhatsApp participar en un sorteig d’una prostituta i, amb els diners recaptats, contribuir a pagar les despeses de la festa de la Puríssima, patrona de la Infanteria.