Investigació en marxa

A l’helicòpter accidentat a Madrid viatjaven 3 persones en un vol per a 2

  • La DGT qualifica de «reprovables» aquest tipus de «males praxis» entre els seus treballadors

A l’helicòpter accidentat a Madrid viatjaven 3 persones en un vol per a 2
1
Es llegeix en minuts
EFE

A l’helicòpter de la Direcció General de Trànsit (DGT) accidentat diumenge passat a la localitat madrilenya de Robledo de Chavela viatjaven tres persones quan aquest vol només estava previst per al pilot i un altre funcionari de Trànsit, han informat EFE fonts pròximes a la investigació.

El vol estava programat temps enrere i només hi havien de viatjar el pilot, que va donar positiu en cocaïna i amfetamines després del sinistre, i un tripulant encarregat de la càmera de vigilància que porta l’aeronau.

Per la seva banda, fonts de la Direcció General de Trànsit han indicat a EFE que s’ha obert una «informació reservada» interna per examinar la manera de procedir del pilot, que va ser detingut per la Guàrdia Civil acusat d’un delicte contra la seguretat aèria.

Es tracta, segons expliquen les fonts, d’un pas previ a l’obertura d’un expedient disciplinari, donat que la investigació sobre les causes concretes del sinistre continua oberta.

Notícies relacionades

La DGT qualifica de «reprovables» aquest tipus de «males praxis» entre els seus treballadors i, en cas d’aclarir-se la responsabilitat del pilot en el succés, prendran les mesures oportunes.

L’helicòpter accidentat és un Eurocopter AS355 N Ecureuil 2, una aeronau valorada en uns tres milions d’euros i que a Espanya operen les policies autonòmiques, Trànsit i els agents forestals.