DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Què fer aquest 8-M: concentracions, recorreguts i horaris el Dia de la Dona a Catalunya

  • El Dia Internacional de les Dones convoca manifestacions i marxes a les principals ciutats i poblacions de Catalunya

zentauroepp47268181 via laietana190308135225

zentauroepp47268181 via laietana190308135225 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cinc anys després de la primera gran convocatòria massiva del 8-M, Dia Internacional de les Dones, la nova edició arriba amb una crida a la vaga laboral i de cures, i a la participació en concentracions i marxes programades a totes les ciutats catalanes. Els llocs i horaris de les convocatòries són els següents.

  • Barcelona Plaça de la Universitat. 18.30 hores

L’Assemblea 8-M de Barcelona convoca la seva tradicional manifestació multitudinària a la cèntrica plaça sota el lema ‘Vaga feminista contra el sistema cisheteropatriarcal, racista i capitalista’. «Buidem les cases, els mercats, els llocs de treball i els centres educatius i omplim els carrers de lluita feminista», diu la convocatòria. Al matí, als diferents barris de la ciutat també hi ha convocats esmorzars comunitaris, concentracions i diferents actes.

  • Girona. Hi ha dues manifestacions convocades. Totes dues són a les 18 hores. La primera, impulsada per la Plataforma Feminista Gironina, partirà de la plaça de la Independència. La segona tindrà lloc a la plaça de l’1 d’octubre, també a les 18 hores.

  • Tarragona. La Plataforma 8-M ha convocat una manifestació a la plaça Imperial Tarraco a les 12 hores a la qual s’adscriuran diferents agrupacions. Abans, a les 11.30, llegiran un manifest a l’Ajuntament de Tarragona les autoritats locals. També a les 12 hores, CCOO organitzarà una marxa que anirà des de la plaça de la Dona Treballadora fins a l’ajuntament. 

  • Lleida. Convocadesdues manifestacions. Una, organitzada per Marea Lila, començarà a les 18 a la plaça de Ricard Vinyes i acabarà a la plaça de Sant Joan. A les 18.30 arrencarà una segona marxa, convocada per la Coordinadora del 8-M, que tindrà com a punt de partida la plaça del Vuit de Març.