protecció a la infància

La Generalitat busca 16 famílies per acollir nens amb problemes de conducta o de salut mental

  • Almenys una de les persones del nucli familiar d’acollida haurà de ser professional de la branca psicològica, pedagògica o sociosanitària

A1-159559606.jpg

A1-159559606.jpg / ZOWY VOETEN (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La conselleria de Drets Socials ha anunciat aquest dijous la posada en marxa d’un nou projecte pilot que permetrà a famílies amb una formació especialitzada acollir nens i adolescents tutelats amb problemes de conducta o de salut mental. Almenys una persona del nucli haurà de disposar d’un títol de la branca psicològica, pedagògica o sociosanitària, a més d’acreditar-ne dos anys d’exercici. La prova ajudarà 16 nens i joves amb edats compreses entre els 7 i els 18 anys.

Notícies relacionades

L’objectiu d’aquest model és realitzar una intervenció terapèutica «des de la quotidianitat», ja que, com ha explicat la directora de la DGAIA, Ester Cabanes, són nens «que porten una motxilla molt carregada ja des de molt petits». El projecte s’implementa amb el suport de la Federació Internacional de Comunitats Educatives (FICE), està finançat amb els fons europeus Next Generation fins al 2024 i s’oferirà també al País Basc, a Navarra i a Madrid.

Les famílies rebran una prestació per afrontar les despeses dels menors, a diferència amb el que passa amb altres modalitats d’acollida a Catalunya. Actualment, el Govern tutela més de 8.500 menors, dels quals un miler viuen en famílies d’acollida.