Investigació oberta

Detinguts cinc menors acusats d’agressió sexual a una companya de classe d’un institut de Rubí

  • La situació es va produir amb un professor present dins l’aula, segons va denunciar la mare davant els Mossos

  • Educació ha assignat nous centres escolars a cadascun dels nois implicats en l’incident

Detinguts cinc menors acusats d’agressió sexual a una companya de classe d’un institut de Rubí
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc menors d’un institut de Rubí acusats d’agredir sexualment una companya dins de l’aula. Quatre dels nois tenen 14 anys, com la víctima, mentre que el cinquè en té 17 però està al mateix curs per haver repetit en diverses ocasions. El Departament d’Educació ha obert una investigació interna i, en compliment de les mesures cautelars que ha decretat el jutge que investiga el cas, ha assignat nous centres escolars a cadascun dels nois implicats en aquest incident.

La mare de la presumpta víctima ha denunciat l’acte davant la policia catalana detallant que els joves van tirar al terra la seva filla i que la van pegar quan intentava escapar-se, segons ha avançat ‘El País’ i han confirmat fonts policials. Una situació que, segons la versió de la mare, es va produir amb un professor present dins l’aula.

La presumpta agressió es va produir el 2 de febrer durant un canvi de classe entre dos grups de tercer d’ESO que compartien assignatura. Segons la versió de la mare, els nois van envoltar la noia, la van tirar a terra i alguns d’ells li van aproximar els genitals a la cara d’ella simulant una fel·lació. Quan la noia va intentar anar-se’n, un la va pegar per fer-la caure de nou a terra. Els testimonis afirmen que hi havia un docent de l’aula, però pel que sembla no es va adonar del que estava passant. 

Detenció a classe

Els arrestos es van produir cinc dies després, el 7 de febrer, al centre educatiu. La policia catalana ha assegurat que la intervenció es va fer «de manera pedagògica, dins de l’aula i amb agents de paisà».

Els cinc joves van passar a disposició de la Fiscalia de Menors i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb mesures cautelars que ja s’estan aplicant. Entre elles, una ordre d’allunyament per protegir la víctima que s’ha traduït en el canvi de centre dels presumptes agressors.

Notícies relacionades

Els Mossos estan fent el seguiment del cas i acompanyant la víctima en el procés de denúncia.

Per la seva banda, el departament ha obert una investigació interna. A més, equips d’orientació pedagògica i de la unitat de suport a l’alumnat en situació de violència (Usav) han realitzat un acompanyament emocional a la víctima i al grup classe.