Sanitat

Aquest és el medicament per a l’al·lèrgia i l’asma en criatures que comença a escassejar a les farmàcies

¿Què és la ‘cara Ozempic’ i com es pot treure?

Alerta sanitària: barrejar aquests dos medicaments té un efecte «potencialment mortal»

França adverteix sobre l’Ozempic, el famós fàrmac per a la diabetis que aprima

Aquest és el medicament per a l’al·lèrgia i l’asma en criatures que comença a escassejar a les farmàcies
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sanitat ha advertit de l’escassetat d’un popular medicament, indicat especialment per a les criatures que pateixen al·lèrgies respiratòries comunes. Aquest fàrmac és el conegut com a Montelukast Cinfa 4 mg granulat EFG i evita els atacs d’ofec que provoca la malaltia de l’asma, a més de servir com a tractament a llarg termini per a criatures d’a partir d’un any i també per a adults.

De moment, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha actualitzat que estan tenint problemes de subministrament i que en algunes farmàcies espanyoles ja està escassejant. L’entitat, que depèn del Ministeri de Sanitat, considera que existeix desproveïment de les unitats disponibles en el canal farmacèutic perquè són menys de les que es necessiten per al consum nacional habitual.

Notícies relacionades

No obstant, també ha afirmat que es tracta d’una situació temporal i controlada i que, en casos d’escassetat extrema, hi ha medicaments semblants que farien la funció substitutiva sense cap problema.

¿Què és l’asma?

 L’asma comuna és una malaltia crònica gradual que provoca l’estrenyiment de les vies respiratòries i, per tant, augmenta la dificultat per respirar amb normalitat. Són els leucotriens els que produeixen aquesta inflor als pulmons i la tasca de Montelukast és la de bloquejar-los per alleujar els símptomes d’ofegament, a més d’ajudar a controlar aquesta malaltia durant unes hores i també a llarg termini.