Noves mesures

Aquestes són les restriccions d’aigua activades amb l’alerta per sequera a Catalunya

  • Les restriccions d’aigua a Barcelona limiten el consum a 230 litres per habitant i dia a partir de dijous, 2 de març

Aquestes són les restriccions d’aigua activades amb l’alerta per sequera a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les noves mesures acordades aquest dimarts en el Consell Executiu restringiran el reg agrícola, industrial i urbà, i afecten 5,9 milions de catalans. En concret, 224 municipis de 15 comarques passaran demà a la fase d’excepcionalitat, l’última baula abans de l’emergència, que seria l’escenari més crític possible. Les zones afectades són les conques dels rius Ter i Llobregat (proveeixen diverses comarques de Barcelona i Girona) i de l’aqüífer Fluvià-Muga (Empordà). Les restriccions aprovades aquest dimarts són les següents:

  • Es redueix un 40% l’ús de l’aigua per a usos agrícoles.

  • Es redueix un 15% l’ús de l’aigua per a usos industrials.

  • Es prohibeix el reg a parcs i jardins (públics i privats) i només es permetrà l’ús de l’aigua per mantenir els arbres amb vida, sempre que es faci gota a gota o amb regadores. 

  • Es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable. 

  • També hi ha una limitació de l’aigua que pot utilitzar cada habitant al dia: passa dels 250 litres al dia als 230. Aquesta mesura, segons expliquen fonts de l’ACA, no tindrà conseqüències per a la població, perquè el consum mitjà és de 117 litres. Però els ajuntaments s’han d’assegurar que es compleixi la mitjana quan consumeixin aigua.  

  • Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada d’esport, o aquell reg que es realitzi reutilitzant aigües de pluja recollida de teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.

  • Només es poden omplir parcialment les piscines d’aigua dolça que disposin de sistemes de recirculació i sempre amb les quantitats mínimes per garantir la qualitat sanitària de l’aigua. I en centres educatius, les piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany de nens.

Temes:

Sequera