Commoció al Bages

Cas de les bessones de Sallent: ¿què sabem fins ara?

  • Mor una nena de 12 anys i la seva germana bessona està ferida greu després de precipitar-se des d’un tercer pis a Sallent

  • L’alcalde de Sallent assegura que es va oferir tota l’ajuda a la família de les bessones abans dels fets

  • Els Mossos radiografien la vida de les bessones de Sallent per esbrinar per què van saltar

  • Un familiar de les bessones de Sallent assegura que les nenes patien ‘bullying’ a l’institut

  • Educació descarta que les bessones de Sallent patissin ‘bullying’

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’una nena de 12 anys a Sallent que aquest dimarts es va precipitar al buit des d’un tercer pis juntament amb la seva germana bessona, que es troba a l’hospital en estat crític. La policia catalana apunta a un salt voluntari. Això és el que se sap fins ara del cas de les dues bessones de Sallent:

¿Quan i on van tenir lloc els fets?

Els fets van tenir lloc passades les tres de la tarda d’aquest dimarts al carrer de l’Estació de Sallent, en una vivenda plurifamiliar de l’encreuament d’entrada a la població, a l’altura del Pont Vell o de Pere Otger. Un dels comerciants de la zona ha explicat a ‘Regió 7’ que un dels familiars es trobava al domicili quan es va produir la caiguda de les dues menors i, de seguida, va rebre l’ajuda dels veïns de la zona, que van presenciar els fets tràgics. La mare de les nenes estava treballant en un establiment del mateix municipi.

Fins a les set de la tarda, quan es va portar a terme l’aixecament del cadàver, es va generar una forta expectació al lloc dels fets, on es van concentrar veïns i comerciants de la zona, així com companys de l’institut Llobregat de Sallent, on les dues nenes estaven escolaritzades, que s’han mostrat fortament colpejats.

¿Què se sap de les dues menors?

Es tracta de dues germanes, filles d’una família de nacionalitat argentina que ja feia més de dos anys que s’havia instal·lat a Sallent. A més d’aquestes dues filles, també tenen un fill més petit.

Les alumnes rebien atenció psicològica al centre i seguiment especial per part d’una orientadora per la seva situació familiar i social. També estaven sent ateses i rebien seguiment per part dels serveis socials de l’Ajuntament. Una havia sigut derivada als serveis de salut mental (CESMIJ).

Una de les noies va morir a l’acte, l’altra es troba en estat crític

Els dispositius policials van acudir juntament amb els serveis d’emergències mèdiques, SEM, que van intentar reanimar una de les noies, però havia mort arran de la mateixa caiguda. A l’altra la van estabilitzar i la van evacuar molt greu cap a l’hospital Parc Bofarull de Sabadell. Aquest dimecres està en estat crític però estable.

El que fa pensar que va ser premeditat

Els investigadors des d’un principi van desestimar que hi hagués indicis d’activitat criminal. Els motius que haurien fet que les menors prenguessin la decisió de saltar encara són desconegudes. Els Mossos van localitzar dues cadires davant el balcó que presumptament haurien utilitzat per saltar i també dues cartes manuscrites que estan en poder dels investigadors policials i que podrien ajudar a aclarir què hauria portat les menors a prendre aquesta decisió.

¿És un cas de ‘bullying’?

El Departament d’Educació i el centre on estudiaven no contemplen ara la hipòtesi del ‘bullying’ a partir de la informació recollida en les últimes hores. L’Ajuntament de Sallent també ho descarta ara. Per contra, un veí i familiar de les germanes bessones ha assegurat que les nenes sí que patien ‘bullying’ a l’institut «pel simple fet de ser argentines».

Les reaccions del poble

Notícies relacionades

Aquest matí alguns veïns han col·locat un cartell amb el missatge ‘T’has guanyat el cel, petita. Justícia» i han encès algunes espelmes al costat com a record per la bessona que va morir ahir per la caiguda.

L’Ajuntament ha fet aquest dimecres un minut de silenci a la 1 del migdia la plaça de la Vila com a mostra de condolença. Així mateix, s’han decretat tres dies de dol i s’han cancel·lat tots els actes del Carnaval que encara quedaven per celebrar al municipi.