Finalitza la descontaminació del pantà de Flix després de més d’un segle d’abocaments de mercuri

  •  La ministra Teresa Ribera celebra el final de 12 anys de treballs en els quals s’han invertit 200 milions d’euros

Els treballs de descontaminació de l’embassament de Flix, la setmana passada.

Els treballs de descontaminació de l’embassament de Flix, la setmana passada. / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
EFE

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha celebrat aquest dijous el final de la descontaminació del pantà de Flix després de més d’un segle d’abocaments de mercuri, durant una visita de dos dies a Tarragona.

La ministra ha remarcat que es tracta «del projecte més gran de restauració ambiental» emprès mai a Catalunya, finalitzat per l’empresa pública Tragsa, ja que ha recollit el testimoni dels treballs iniciats per Acuamed fa 12 anys i en els quals s’han invertit gairebé 200 milions d’euros.

Acuamed va donar per finalitzats els treballs el 2015, tot i que quedaven per retirar 79.300 metres cúbics de material amb 33 tones de llots contaminats, gairebé la meitat per DDT.

Reunió amb la consellera Jordà

La vicepresidenta, a més de visitar el final d’aquests treballs, també tenia agendada una reunió amb els representants del Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (Molde).

Demà divendres es reunirà a Sant Jaume d’Enveja amb la consellera d’Acció Climàtica de la Generalitat, Teresa Jordà, i representants de la Mesa de Consens per analitzar la situació actual del delta de l’Ebre.

Regressió de la costa

La seva agenda inclou una visita a la platja de la Marquesa a Deltebre, en plens treballs d’aportació de sorra per reforçar el Delta després dels danys patits per diversos temporals.

Notícies relacionades

Ribera també s’ha vist aquest dijous amb l’alcalde de Mont-roig del Camp (Tarragona), Fran Morancho, a la capital tarragonina.

Segons informa l’Ajuntament de Mont-roig, Morancho ha traslladat a Ribera la preocupació per la regressió de la costa i ha demanat més solucions, a part de les aportacions anuals de sorra.