Pobresa infantil

Catalunya preveu 100 milions d’euros per a l’atenció de nens i adolescents

  • Erradicar la pobresa infantil «ha de ser una prioritat de país», afirma el conseller

Catalunya preveu 100 milions d’euros per a l’atenció de nens i adolescents

ACN

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Generalitat preveu un pressupost de gairebé 100 milions d’euros per al desplegament del Pla de Millora del Sistema d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, xifra que representa la suma de les quanties calculades per als anys compresos entre el 2022 i el 2025.

Així ho ha explicat aquest dijous des del Palau de la Generalitat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano; la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls; la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ester Cabanes, i el director de l’Institut Català de l’Acollida i l’Adopció, Josep Maria Forné.

El conseller de Drets Socials ha recordat que «tot euro invertit és una inversió que ens garanteix prosperitat», alhora que ha destacat que un dels grans dèficits històrics de l’Estat del benestar ha sigut la falta d’inversió en consideració a la infància i adolescència.

Erradicar la pobresa, «prioritat de país»

Campuzano ha assenyalat que l’erradicació de la pobresa infantil ha de ser una «prioritat de país», i ha remarcat que «no pot ser una política d’aquest Govern» únicament, sinó que ha de ser-ho del conjunt de governs dels pròxims anys.

Valls ha assenyalat que els 97.641.888 euros pressupostats corresponen a partides que ja tenen assegurades, tot i que també ha manifestat que és possible que la xifra total acabi sent més gran que la fixada inicialment.

«Com que no les tenim compromeses, no les hem volgut posar», ha assenyalat Valls sobre les possibles partides extres.

65 accions

El pla compta amb cinc línies estratègiques, com afavorir la inclusió social dels nens, els adolescents i les seves famílies potenciant la prevenció de les situacions de risc, o millorar el sistema de protecció per a menors en situació de desemparament i el treball amb les famílies.

També marca com a prioritat la cura als professionals d’aquest àmbit, garantir la sostenibilitat del sistema, i la inclusió de la perspectiva feminista i el reconeixement de l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere no normatives.

Prevenció d’abusos

Notícies relacionades

El pla preveu que es portin a terme 65 accions d’infància i adolescència, de les quals el 53,8% de les incloses ja estan en marxa. En l’àmbit de la prevenció, el pla aborda la culminació del desplegament del servei d’intervenció socioeducativa (SIS) a tot Catalunya, i la preservació de la Unitat Familiar en situacions de risc de desprotecció.

Sobre la protecció a la infància i a l’adolescència, la iniciativa contempla la implementació de la Unitat Integrada d’Atenció als Nens i Adolescents Víctimes d’Abusos Sexuals a tot el territori català (Barnahus), així com la reconversió integral del model residencial i l’augment del nombre de famílies acollidores i el foment de l’acollida especialitzada.