Companyia de Jesús

Mor als 88 anys el sacerdot jesuïta català Xavier Albó

Va arribar a Bolívia el 1952 amb 17 anys i va participar en la lluita per les reivindicacions socials durant la dictadura d’Hugo Banzer

Mor als 88 anys el sacerdot jesuïta català Xavier Albó

Archivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sacerdot jesuïta espanyol Xavier Albó Corrons ha mort aquest divendres a l’edat de 88 anys després de diversos dies ingressat en un centre mèdic a la ciutat de Cochabamba, al centre de Bolívia, on presentava un estat de salut delicat. «La Companyia de Jesús a Bolívia desitja comunicar que Xavier Albó ha marxat a la casa de Déu i rep d’ell una abraçada amorosa. Donem gràcies per la vida compartida amb el nostre company», ha informat l’organització eclesiàstica a través d’un comunicat.

 Albó, nascut al municipi barceloní de la Garriga, va ser traslladat dimarts a la residència Nostra Senyora de l’Esperança, on ha passat els seus últims dies, segons ha recollit l’Agència Boliviana d’Informació (ABI). El sacerdot jesuïta va arribar a Bolívia el 1952, amb 17 anys, participant en la lluita per les reivindicacions socials durant la dictadura. Així mateix, va participar en una vaga amb Luis Espinal i Domitila Barrios Chungara, que va posar fi al govern d’Hugo Banzer i la convocatòria a eleccions el 1978. Albó era lingüista, investigador i antropòleg, i estava especialitzat en l’estudi de pobles indígenes i poblacions rurals.

Temes:

Religió