Investigació dels Mossos

Agònic rescat de cinc persones en un incendi a Vilanova i la Geltrú

  • Els afectats van haver de saltar pel balcó després de llançar un matalàs i mantes que els veïns van utilitzar per esmorteir la seva caiguda

  • Els Mossos han detingut una dona, a qui acusen d’originar les flames al celobert perquè arribessin a la planta superior

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Gran ensurt a Vilanova i la Geltrú. Va ser dijous 19 de gener, cap a les set de la tarda, ja de nit, al número 2 del carrer de la Muralla. L’incendi originat al celobert d’una finca va obligar una família a saltar des d’un balcó per fugir de les flames. La col·laboració dels veïns, que van esmorteir la caiguda amb mantes i un matalàs, va evitar mals més greus.

Cinc persones van resultar intoxicades i una d’elles, de 63 anys, va haver de ser traslladada a l’Hospital Sant Camil. Les altres quatre van patir una afectació més lleu i no va ser necessari portar-les a un centre sanitari. L’incendi va poder ser sufocat una hora després gràcies a la intervenció de sis dotacions dels bombers. Un gos va morir i un gat va resultar intoxicat, però només ha perdut una de les seves set vides perquè s’està recuperant en una protectora d’animals del municipi.

Notícies relacionades

Al vídeo, gravat per un veí, es pot veure com els ocupants de la vivenda tiren primer un matalàs i una manta per després iniciar el descens gràcies a la col·laboració dels veïns i de la policia local. La primera a saltar és una nena. Seguidament, després del llançar les mascotes, es llancen tres persones més, però en total són cinc els residents afectats. Es desconeix com es va originar el foc, però els Mossos van detenir divendres una dona de 60 anys com a presumpta autora de l’incendi, com va avançar el digital ‘El Caso’. La policia catalana sospita que va iniciar el foc perquè afectés els veïns de la planta superior.

L’edifici ha quedat precintat, tot i que els afectats han pogut accedir al pis, una primera planta, per recollir algunes pertinences. Serà l’arquitecta municipal de Vilanova i la Geltrú qui determini el full de ruta a seguir, ja que, si l’afectació és molt important, es podria haver d’enderrocar de l’immoble.