Successos

Detingut a Barcelona un fugitiu buscat a Itàlia per tràfic de cocaïna

Detingut a Barcelona un fugitiu buscat a Itàlia per tràfic de cocaïna
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un fugitiu buscat a Itàlia per tràfic internacional de cocaïna i que, a més, va arribar a introduir 30 quilos d’aquesta substància estupefaent al seu país procedent d’Espanya.

Segons ha informat aquest dijous la Policia Nacional en un comunicat, el pròfug tenia una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa el desembre passat per les autoritats italianes, i que estava en vigor, per la qual s’enfronta a una pena al seu país de fins a 20 anys de presó.

El fugitiu estava en recerca i captura a Itàlia acusat d’un delicte de tràfic de drogues a escala internacional per uns fets que van tenir lloc l’any 2020, quan va fer dues importacions de cocaïna, una de 27 quilos i una altra de 3, totes dues des d’Espanya a Itàlia, per ser distribuïdes a les regions del Laci i de la Llombardia, concretament les capitals, Roma i Milà.

Notícies relacionades

La investigació de la Policia Nacional es va iniciar el 21 de desembre, quan els investigadors van rebre una comunicació per part de l’Oficial d’Enllaç Italià a Barcelona que sol·licitava la localització i detenció del fugitiu, que residia a la capital catalana amb la seva dona.

Les indagacions policials van portar a desplegar un ampli dispositiu a l’aeroport de Barcelona, en què es va localitzar la dona del pròfug, que viatjava des de Roma fins a la capital catalana. Una vegada localitzada la dona del fugitiu, agents de la Policia Nacional van poder detenir l’home reclamat per Itàlia. Després de la seva detenció, el pròfug va ser posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència Nacional, tal com es fa en aquests casos.