Per listèria

Alerta alimentària: Sanitat demana no consumir aquest embotit de porc

  • L’avís afecta tots els lots que es troben actualment al mercat

Alerta alimentària: Sanitat demana no consumir aquest embotit de porc
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Español de Seguretat Alimentaria i Nutrició (ASEAN) ha emès una alerta per presència de Listeria monocytogenes en carn de cap de porc cuita. El producte afectat s’hauria distribuït inicialment a Andalusia i a Castella-la Manxa, si bé no es descarta que hi hagi distribució en altres comunitats autònomes.

L’alerta ha arribat a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) gràcies a una notificació traslladada per les autoritats sanitàries del País Basc. En concret, es tracta del cap de porc cuit de la marca Susaeta i l’alerta afecta tots els lots que es troben actualment al mercat.

Notícies relacionades

Tot i que de moment no consta cap cas notificat associat a aquesta alerta, l’AESAN recomana a les persones que tinguin a casa el producte indicat que s’abstinguin de consumir-lo i el tornin als punts de venda.

En el cas d’haver consumit aquesta carn de cap de porc i presentar algun símptoma compatible amb la listeriosi (febre, mal de cap, vòmits o diarrea), es recomana acudir a un centre de salut.