Església catòlica

El papa Francesc demana pregar per Benet XVI perquè «està molt malalt»

«En el silenci està sostenint l’Església i demanant al Senyor que el consoli i li doni suport en aquest testimoni d’amor a l’Església fins al final», ha dit

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

«Vull demanar-vos a tots vosaltres una oració especial pel papa emèrit Benet, que, en el silenci, està sostenint l’Església». Així ha sorprès el papa Francesc els fidels presents a l’aula Pau VI per a la tradicional audiència general d’aquest dimecres. «Recordem-ho, està molt malalt», ha afegit. «Demano (...) al Senyor que el consoli i el recolzi en aquest testimoni d’amor a l’Església fins al final», ha precisat el Papa.

No és la primera vegada que Francesc fa comentaris sobre l’estat de salut del papa emèrit, però es tracta de la segona vegada en pocs dies que es refereix a la qüestió, cosa que ha despertat preocupació, més encara que també l’oficina de premsa del Vaticà ha confirmat que les condicions de Benet s’han agreujat en les últimes hores.

«Confirmem que en les últimes hores hi ha hagut un agreujament a causa de l’avançada edat (de Benet)», ha informat el portaveu vaticà, Matteo Bruni. «La situació de moment està sota control, seguida constantment pels metges», ha afegit Bruni.

Cos fràgil, ment lúcida

Les declaracions de Francesc arriben després que, a principis d’aquest mes, el Papa argentí expliqués que la salut de Benet, de 95 anys i que va renunciar al pontificat el 2013, és fràgil, però la ment encara la té molt lúcida.

«El visito amb freqüència i surto edificat de la seva mirada transparent. Viu en contemplació... Té bon humor, està lúcid, molt viu, parla baixet però et segueix la conversa. M’admira la seva intel·ligència. És un gran», va dir, en entrevista amb el diari espanyol ‘ABC’. 

Benet «està sostenint l’Església amb la seva bondat des del seu retir», va assenyalar, en aquesta ocasió. «Quan el veig, em mira amb aquests ulls brillants, somrient sempre. Parla molt baixet i no és fàcil entendre’l, de vegades ha de venir Georg Gänswein, que l’entén bé», va afegir, en una altra entrevista de fa mesos amb la plataforma Televisa-Univisión.

En públic

Notícies relacionades

Benet XVI viu des de fa gairebé 10 anys al monestir vaticà Mater Ecclesia, juntament amb el seu secretari particular, el monsenyor alemany Georg Gänswein, i un grup de laiques consagrades que l’assisteixen en les seves activitats quotidianes.

Una de les últimes aparicions en públic de Benet es remunta a l’1 de desembre, quan l’expapa va entregar el Premi Ratzinger a dues personalitats pròximes a ambients religiosos, durant una cerimònia en què també va participar l’exportaveu vaticà Federico Lombardi. A les imatges difoses en l’ocasió, s’aprecia un Benet assegut en una butaca juntament amb els dos guanyadors, el biblista francès Michel Fédou i el jurista jueu Joseph Halevi Horowitz Weiler.