Pederàstia a l’escola

Detingut un tenor i professor de música per abusos sexuals a una menor a Calella

  • Albert Deprius està acusat d’agredir una de les seves alumnes, de 14 anys, durant quatre anys

Detingut un tenor i professor de música per abusos sexuals a una menor a Calella
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns el tenor i director d’orquestra Albert Deprius per haver abusat sexualment d’una menor entre els anys 2010 i 2014 a Calella (Maresme), segons ha avançat el diari ‘Ara’. La víctima, que llavors tenia 14 anys, era alumna de Deprius a l’escola de música que aquest dirigia. La seva denúncia ha portat ara a l’arrest del tenor. No era, però, la primera denúncia que hi havia contra ell. El 2016 una altra noia en va presentar una pel mateix, tot i que el cas es va tancar amb un acord extrajudicial. El juliol passat, una altra noia va denunciar Deprius per abusos. En aquesta ocasió, el cas està al jutjat d’instrucció número 2 de Mataró.

L’última víctima a atrevir-se a denunciar és una noia que el 2010, amb 14 anys, va començar a parlar amb Deprius, el seu professor de música, per les xarxes socials. Les converses, fins a altes hores de la matinada, van derivar en videotrucades pujades de to. L’endemà de la primera videotrucada, professor i alumna es van quedar a soles al despatx del tenor a l’escola. Allà, ell es va masturbar i va tocar la menor. Des d’aquell dia i durant quatre anys, les agressions van continuar. El novembre passat, la noia es va decidir a denunciar. En declaracions a l’‘Ara’, la jove, que ara té 26 anys, explica que coneixia Deprius des que tenia 7 anys i que veia en ell una «figura paternal».

Atac al cotxe

La jove que va presentar denúncia al juliol tenia 19 anys quan va ser víctima dels abusos de Deprius. Estaven preparant una obra i el professor la va instar a «assajar despullats» com a mètode per «perdre la vergonya». Un dia que suposadament anaven al cotxe de Deprius a Barcelona per a unes proves de vestuari, aquest va desviar el vehicle i el va parar en un lloc discret. Allà va procedir a tocar els pits a la jove. Segons la denúncia, ell havia bloquejat les portes i la jove no va poder sortir-ne i va haver de girar la cara per no veure com el professor es masturbava. «Quan va acabar es va posar a plorar demanant perdó», assenyala la víctima en la denúncia. Aquell dia, segons la denunciant, Deprius va reconèixer que havia actuat així amb altres noies.

Notícies relacionades

La primera denúncia, la del 2016, la va posar una treballadora. El professor s’havia mullat els pantalons i se’ls va treure davant la dona, que estava fent fotocòpies en una aula. Després es va treure els calçotets. Ella se’n va anar a una altra classe atemorida, però ell la va seguir. La denúncia va acabar amb un acord extrajudicial.

Deprius és una persona molt coneguda a Calella. Nascut a Pineda de Mar (Maresme), va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va obtenir el grau superior de cant amb menció honorífica. Amb una àmplia trajectòria en teatres i coliseus de tot Europa i Sud-amèrica, on ha interpretat els principals papers d’obres com ara ‘Madame Butterfly’, ‘La Bohème’, ‘Tosca’, ‘Cavalleria Rusticana’ i ‘La Traviata’, es va instal·lar a Calella, on és director del Cor i Orquestra Simfònica Harmonia i director artística de la Temporada Lírica Ciutat de Calella i del Festival Internacional Canta al Mar.