Successos

Detinguda una funcionària de presons acusada de distribuir drogues en una presó de Girona

  • Els Mossos també han detingut dos interns per traficar a la presó de Puig de les Basses, a Figueres

Detinguda una funcionària de presons acusada de distribuir drogues en una presó de Girona
1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 29 de novembre una funcionària de presons i dos interns per presumptament introduir i vendre drogues al centre penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres (Girona).

Segons un comunicat d’aquest divendres, el Jutjat d’Instrucció número 7 de Figueres va decretar llibertat provisional per a la detinguda i els dos interns segueixen a la presó.

Revelació de secrets

A més d’un delicte contra la salut pública, la policia també n’atribueix un altre a la dona de revelació de secrets a l’entendre que, per desenvolupar l’activitat delictiva, s’aprofitava de la informació de la qual disposava per la seva condició de funcionària.

Segons els Mossos, un dels empresonats indicava a la funcionària qui i quan volia obtenir les substàncies i llavors o bé ella o bé el tercer investigat les introduïen al centre, amagades dins el seu cos.

Notícies relacionades

El dia de les detencions, els agents van entrar simultàniament al domicili de la funcionària i a la cel·la d’un dels investigats.

Durant la investigació van confiscar diferents quantitats d’haixix i d’heroïna –en una de les ocasions, a un intern mentre intentava introduir-les a la presó–, diners en efectiu, documentació i mòbils.