Accident ferroviari

Aragonès demana «explicacions» al Govern pel xoc de trens a Montcada

Aragonès demana «explicacions» al Govern pel xoc de trens a Montcada

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat «totes les explicacions» al Govern, Renfe i Adif pel xoc aquest dimecres de dos trens a l’estació de Montcada i Reixac (Barcelona), que ha causat almenys 155 ferits, 150 lleus i cinc de menys greus.

L’accident, que ha obligat a la interrupció de la circulació dels trens de les línies R-4, R-7 i R-12 de Rodalies durant més d’una hora i mitja, s’ha produït per encalç cap a les 07.50 hores, quan un tren que circulava en direcció Barcelona n’ha envestit per darrere un altre que es dirigia també cap a la capital catalana i que es trobava a l’estació de Montcada.

«Són necessàries totes les explicacions de Renfe, Adif i el Govern espanyol. Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable», ha asseverat Aragonès en un missatge en el seu compte de Twitter. El president ha explicat que està en contacte amb Protecció Civil per conèixer l’evolució dels ferits, a qui ha desitjat una ràpida recuperació.

Activat el Ferrocat

L’incident ha obligat a interrompre la circulació de trens de les línies R-4, R-7 i R-12 entre les estacions de Montcada Bifurcació i Terrassa durant més d’una hora i mitja.

Notícies relacionades

Segons ha informat Rodalies, cap a les 09.37 hores s’ha restablert la circulació de trens per aquest tram, tot i que amb afectacions. El sinistre ha obligat així mateix Protecció Civil a activar el pla d’alerta per accidents ferroviaris Ferrocat.

El Servei d’Emergències Mèdiques, que ha activat 18 unitats que avaluen sobre el terreny l’estat dels ferits, n’ha traslladat tres en estat lleu a diferents centres sanitaris.