Vídeo | La tonyina Trini torna a l’Escala per Nadal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nadal és temps de tradicions i una de les que es viu al port de l’Escala (Alt Empordà, Girona) és l’arribada cada any per aquestes dates d’una enorme tonyina: la Trini. Aquest 2022 no ha faltat a la seva cita. El peix va arribar a l’Escala per primera vegada el 2015 amb ferides a l’aleta dorsal, el llom i la mandíbula seguint els barcos pesquers que tornaven a port. Allà, els pescadors la van alimentar. Des d’aleshores, cada any, menys el 2019, ha passat alguns dies d’hivern al port, i s’ha convertit en una atracció.

Els pescadors que la van alimentar el primer any que va arribar li van posar Trini perquè és el nom de la secretària de la Confraria de Pescadors, Trinidad Agúndez.

Notícies relacionades

L’animal presenta unes marques que serveixen per reconèixer-lo cada any que arriba. Els experts estimen que pesa uns 100 quilos i té una edat aproximada d’uns 13 anys.

La història de la tonyina que sempre torna al mateix lloc i que es deixa veure i alimentar atrau nombrosos curiosos. Se’n va pels volts de Nadal, quan sol començar la veda i ja no hi ha gaire moviment al port.