Vaga de metges a Madrid

Ayuso demana als sanitaris acabar amb la vaga per l’augment dels casos de malalties

La presidenta de la Comunitat de Madrid apunta a la solidaritat d’altres sectors, com el del transport: «Hi ha moments que no són per fer vagues»

Ayuso demana als sanitaris acabar amb la vaga per l’augment dels casos de malalties
1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha demanat al sindicat convocant de la vaga sanitària que ha començat aquest dilluns en l’atenció primària (Amyts) que no continuï perquè «estan començant a augmentar casos» de grip, bronquiolitis i d’altres malalties relacionades amb el fred.

«El que no podem fer és saturar els hospitals. Per tant, els demano continuar negociant amb la Comunitat de Madrid asseient-se. Per a ells, sens dubte, tenim propostes», ha assenyalat, en declaracions als periodistes en una visita a l’obres de la Puerta del Sol.

Segons la presidenta, igual que ha passat a Cantàbria o el que han fet els transportistes, «hi ha moments que no són per fer vagues perquè el perjudici és encara més gran per als ciutadans».

Així, ha emfatitzat que el sector del transport és un dels que està «pagant per sortir a treballar» i, tot i així, «ha donat una gran mostra de responsabilitat», com han fet «agricultors, ramaders, comerciants i autònoms. «Tothom necessita ajudes extraordinàries», ha manifestat.

Notícies relacionades

En tot cas, ha afirmat que les dels professionals sanitaris són la seva responsabilitat. Ha considerat que han de continuar assentant l’ocupació i remunerant hores extraordinàries, però ha posat el focus en què quan ella va arribar a la presidència regional el pressupost en sanitat era de 8.100 milions i que ara supera els 9.700.

Segons el parer de la cap de l’Executiu madrileny, «el que fa falta és col·laborar entre tots», perquè no es poden traslladar els casos als hospitals i tenir un problema encara més gran.