Per incompareixença de dos advocats

Ajornat el judici a la presumpta cèl·lula gihadista que va planejar atemptar a Barcelona contra objectius russos

Ajornat el judici a la presumpta cèl·lula gihadista que va planejar atemptar a Barcelona contra objectius russos
2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Audiència Nacional ha suspès la celebració del judici previst aquest dilluns a sis acusats d’integrar o col·laborar amb una presumpta cèl·lula gihadista que tenia «com a prioritat» atemptar a Barcelona contra objectius russos, al no haver comparegut dos advocats defensors.

El tribunal ha acordat ajornar la vista fins dimarts vinent després que la Fiscalia sol·licités suspendre la jornada per la «impossibilitat» de començar el judici sense dos lletrats de la defensa, una petició que ha estat recolzada per les parts.

Segons ha anunciat la presidenta de la Sala, María Teresa García Quesada, «pel que sembla» un dels advocats tenia un assenyalament en un altre tribunal i l’altre es troba de baixa per malaltia, si bé els demanarà que acreditin aquestes circumstàncies per escrit.

Al prendre la paraula, el fiscal ha remarcat la necessitat que es fixés un «assenyalament en la data més propera possible» ja que per a la meitat dels acusats el termini màxim de quatre anys de presó preventiva venç al gener. El tribunal ha fixat com a inici de les sessions el pròxim 22 de novembre.

Entre els acusats, el fiscal demana la pena més alta, 14 anys de presó per un delicte de promoció i direcció d’un grup terrorista, per al presumpte líder d’aquesta cèl·lula, l’algerià R.H., àlies Rabeh, que, «seguint la selecció d’objectius realitzada per l’ISIS i les seves indicacions de perpetrar atemptats contra interessos russos», va decidir que calia atemptar en aquesta direcció, segons l’escrit de conclusions de la Fiscalia.

Dotze anys de presó demana el fiscal per a O.N., àlies Brahim, que, el juliol del 2018, hauria manifestat a unes persones que l’acompanyaven pel litoral de Barcelona: «els odio, aquests (uns turistes russos asseguts en una terrassa); si tingués un kalàixnikov els dispararia i en mataria més de 60».

Aquest propòsit d’atemptar contra interessos russos, sosté el Ministeri Públic, era plenament compartit per L.A., àlies Soufian, que també s’enfronta a 12 anys de presó i que hauria sigut l’encarregat de contactar amb un altre dels acusats, H.H., per concretar els objectius d’interès russos a la ciutat comtal.

Notícies relacionades

La Fiscalia destaca que aquest últim, que considera col·laborador de la cèl·lula i per al qual reclama 9 anys de presó, treballava al port de Barcelona, en una empresa de reparació i manteniment de iots de gran eslora, i que va ser el que va indicar els possibles objectius a Soufian.

Haurien comptat també amb l’«ajuda essencial», diu el fiscal, d’un segon acusat de col·laboració, Y.E.M.B., «amb vista a la pretesa obtenció d’armament», mentre que el sisè acusat, H.B., àlies Miami, seria l’encarregat de la logística informàtica utilitzada per contactar amb membres d’ISIS.