Dos activistes ‘banyen’ amb líquid una vitrina del Museu Egipci de Barcelona

Dos activistes ‘banyen’ amb líquid una vitrina del Museu Egipci de Barcelona

EFE/Extinction Rebellion

1
Es llegeix en minuts
El Periódico
EFE

Dos activistes militants de l’organització Futuro Vegetal «han banyat» aquest diumenge amb un líquid que simulava «petroli» la vitrina d’una rèplica d’una mòmia faraònica al Museu Egipci de Barcelona en protesta per l’emergència climàtica.

Així mateix, han ruixat la paret amb «sang falsa» i han desplegat una pancarta amb el missatge «COPCA COLA +2.5º», en referència a la cimera COP27 que se celebra a Egipte.

Aquesta reivindicació se suma a altres accions de protesta de característiques similars que s’han dut a terme les últimes setmanes.

Una parella pertanyent a aquest col·lectiu, el dissabte 5 de novembre, també es va enganxar als marcs dels quadros de ‘La maca nua’ i de ‘La maca vestida’, de Francisco de Goya, exposats al Museu Nacional del Prado, a Madrid, en senyal de protesta per l’emergència climàtica.

Notícies relacionades

Aquesta acció va provocar la crítica del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta: «Rebutjo completament un acte vandàlic que produeix un repudi generalitzat. No hi ha causa que justifiqui atemptar contra el patrimoni de tots», va indicar al seu perfil a la xarxa social Twitter.

Aquestes accions han obert un debat sobre si és efectiu utilitzar els «atacs» als museus com una eina per conscienciar sobre la crisi climàtica o si, per contra, només augmenten l’enemistat envers la causa.