Polèmica contractació

Una protesta contra Desokupa irromp en el ple de Premià de Dalt

  • Els manifestants han obligat a suspendre el ple, que s’ha reprès poc després a porta tancada

2
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Prop d’un centenar de persones han protagonitzat aquest dimarts a les portes de l’Ajuntament de Premià de Dalt (Maresme) una protesta contra la contractació per part de l’alcalde, Josep Triadó, de l’empresa Desokupacontracte que va ser rescindit divendres— i han obligat a suspendre el ple municipal que s’estava celebrant en el consistori. El ple s’ha reprès poc després però aquesta vegada a porta tancada.

La protesta havia sigut convocada per la Xarxa Habitatge del Baix Maresme per denunciar la contractació de Desokupa per a tasques d’assessorament de cara a ocupacions delinqüencials. Menys d’un centenar de persones, la majoria joves i molts de fora del municipi, segons han assegurat alguns veïns que observaven amb curiositat, han irromput en el ple amb el crit de «fora feixistes dels nostres pobles».

La portaveu de la Xarxa, micròfon en mà, ha denunciat el contracte de l’empresa «nazi» de Daniel Esteve. «No volem Desokupa. La solució al problema de la vivenda no són les amenaces», ha proclamat la jove, que ha denunciat que «Premià de Dalt és pioner a portar nazis». «Volem seguretat però no contractant nazis». Els seus companys l’han corejat amb el crit de «Triadó, dimissió». L’alcalde ha intentat prendre la paraula però en vistes que no era possible, ha pres la decisió de suspendre el ple.

Fora, a la plaça, dos manifestants han llegit un manifest en el qual s’ha rebutjat la presència d’«esbirros» i s’ha acusat l’empresa de Daniel Esteve, que han qualificat de «nazi sense escrúpols», d’«atemptar contra migrants i pobres sempre que pot». El text també ha carregat contra els polítics: «No arribem a final de mes i no ens ajuden. Al seu lloc, envien policies a fer-nos fora. La policia defensa la burgesia».

Notícies relacionades

Triadó va anunciar dilluns passat la contractació de Desokupa per a assessorament de cara a les ocupacions delinqüencials que afecten el municipi en la temporada d’octubre a març, coincidint amb l’horari d’hivern. Era un contracte, va dir, preventiu, perquè en aquests moments no hi ha ocupacions mafioses al municipi. I ho va justificar amb l’objecte de la seguretat dels veïns i davant la impotència que estableixi el municipi i la policia davant aquest tipus d’ocupacions.

Divendres passat, poc després que Esteve oferís els seus serveis de forma gratuïta, ajuntament i empresa van acordar de mutu acord rescindir el controvertit contracte. Tanmateix, la instància de renúncia inclou que Desokupa assessorarà gratuïtament la Policia Local en temes d’ocupacions si aquesta ho considera necessari.