Pressupostos

Pressupostos Generals 2023: La lluita contra la violència de gènere mobilitzarà 260 milions

  • El Govern preveu destinar 51 milions més que l’any passat a les polítiques contra la violència masclista

  • La política de serveis socials s’apuja un 15,2% fins a arribar als 7.117 milions d’euros

Pressupostos Generals 2023: La lluita contra la violència de gènere mobilitzarà 260 milions
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern incrementarà els fons destinats a la lluita contra la violència de gènere fins a arribar als 260 milions d’euros, cosa que suposa 51 milions més que l’any passat, segons reflecteix el projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat presentat aquest dijous al Congrés dels Diputats. Les comunitats autònomes rebran 130 milions d’euros d’aquests fons, uns 40 milions més que l’any passat, per a l’atenció de dones víctimes de violència.

L’avantprojecte de Pressupostos també inclou un augment en els fons destinats a polítiques socials com, per exemple, els 822 milions d’euros per a ajudes a dependència i millores en les residències de gent gran o els 255 milions d’euros per a persones que experimenten pobresa energètica. Aquesta última mesura, coneguda com a «bo social tèrmic», ha incrementat el 62% el pressupost respecte a l’any passat i ha ampliat la definició de beneficiaris potencials per incloure-hi més persones. 

Serveis socials

Notícies relacionades

Segons reflecteix el projecte de llei presentat aquest dijous, la política de serveis socials s’apuja un 15,2% fins a arribar als 7.117 milions d’euros. La dotació per a dependència ascendeix a la xifra rècord de 3.522 milions, 620 milions més respecte a l’any passat. La partida per a vivenda se situa en 3.472 milions, el 5,4% més que el 2022. En aquest paquet destaquen els 200 milions d’euros per consolidar el bo lloguer jove i 260 milions per a un programa de lloguers accessibles.

Quant a polítiques socials, també s’estén l’ajuda de 100 euros al mes per a mares amb fills de 0 a 3 anys que hagin cotitzat un mes o que hagin rebut una prestació contributiva o assistencial. Entrarà en vigor l’1 de gener del 2023. Segons ha explicat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, aquesta mesura (pactada amb Unides Podem) s’incorpora als comptes públics malgrat que la llei de famílies encara no s’ha aprovat.