Comissió amb polèmica

Miracle: Els bisbes són «comprensius» amb Irene Montero i les seves declaracions sobre els nens i el sexe

Malgrat defensar la ministra, Argüello ha expressat la seva preocupació per les lleis que impulsa el departament

Miracle: Els bisbes són «comprensius» amb Irene Montero i les seves declaracions sobre els nens i el sexe
1
Es llegeix en minuts

«Els nens tenen dret a conèixer que poden estimar o tenir relacions sexuals amb qui els doni la gana. Basades, això sí, en el consentiment», va dir la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Els partits conversadors se li van tirar a la jugular, com no podia ser de cap altra manera. La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, va assegurar que eren unes paraules «intolerables», mentre que la ultradreta, VOX, acèrrima a l’església, va acusar la ministra de fer «apologia de la pedofília».

Tot això va ser durant la comissió d’Igualtat del Congrés, celebrada el passat 21 de setembre. Les dues files van demanar la seva dimissió i van servir amb safata de plata una possible reacció de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE). Tanmateix, Déu ha obrat un miracle: el secretari general i portaveu de la institució, Luis Argüello, ha defensat aquest dijous Montero i s’ha mostrat «comprensiu» amb les declaracions que va fer sobre la sexualitat dels menors.

Notícies relacionades

«No crec que defensés que els nens puguin mantenir relacions sexuals», ha afirmat Argüello, que ha legitimat que aquestes paraules es van treure de context. «De vegades, un, quan respon diu una frase petita en un argument global i és la frase petita la que es veu», ha indicat el portaveu dels bisbes espanyols.

Les lleis conceben unes persones «inassumibles»

Això sí, la picada d’ullet a l’esquerra és temporal: Argüello també ha expressat la seva preocupació per les lleis que impulsa el ministeri. En concret, la seva inquietud ve perquè «el plantejament de la persona i de la concepció de la sexualitat sembla revestir-se no de l’opinió personal de la ministra, sinó dels textos legislatius i de les exposicions de motius d’aquests textos, on es veu una concepció de la persona inassumible. No per un creient, sinó per una persona amb sentit comú i amb nocions elementals de la biologia», ha puntualitzat.