Covid-19

Joe Biden anuncia el final de la pandèmia de covid-19 als EUA

Ja no es recomanen mesures de distanciament social ni quarantenes per a persones exposades al coronavirus

Joe Biden anuncia el final de la pandèmia de covid-19 als EUA
1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Joe Biden, considera que ja «s’ha acabat» la pandèmia de covid-19, tot i que assegura que el seu Govern continua treballant contra els problemes generats pel coronavirus.

«S’ha acabat la pandèmia. Encara tenim un problema amb la covid i hi estem treballant molt. Però la pandèmia s’ha acabat», va dir el mandatari en una entrevista amb el programa ‘60 Minutes’ de la cadena CBS, emesa aquest diumenge.

En l’entrevista, gravada al saló de l’automòbil de Detroit, que el mandatari va visitar dimecres passat, Biden va posar com a exemple que en aquest esdeveniment «ningú» portava mascareta i tots els assistents semblaven estar en «molt bona forma».

Aquesta mateixa setmana, el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va assegurar que el món «mai ha estat tan a prop del final de la pandèmia de covid-19», després de registrar-se la xifra més baixa de morts al món des de l’inici de la crisi sanitària.

«Encara no hi hem arribat, però el final de la pandèmia està a la vista», va remarcar Tedros en la seva roda de premsa setmanal.

Amb més d’un milió de morts, els Estats Units són el país del món que més defuncions han registrat per la pandèmia de covid-19, iniciada el març del 2020, segons dades de la Universitat Johns Hopkins.

Durant l’última setmana, hi va haver de mitjana uns 60.000 contagis diaris i prop de 400 morts, d’acord amb els Centres per al Control de Malalties (CDC).

Notícies relacionades

El 67,7% de la població nord-americana està vacunada contra la covid-19 i, d’aquest grup, el 48,6% s’ha aplicat una dosi de reforç.

L’agost passat, els CDC van deixar de recomanar el distanciament social i les quarantenes per a persones exposades al coronavirus.