Fenomen social

‘Mullet’ i ‘mohawk’: els pentinats que fan furor entre els nois adolescents

  • Les barberies tenen ara més presència de joves que no només es tallen el cabell amb freqüència, sinó que compren productes per cuidar-lo

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

El cabell és, com els músculs, un dels altars dels nois adolescents. N’hi ha prou amb passejar-se per qualsevol barri, dels més obrers als més acomodats, per adonar-se de la uniformitat capil·lar. Amb més o menys variacions, tots porten un tall molt similar que a molts els recordarà als protagonistes de la sèrie ‘Peaky Bliders’, amb la diferència que els rínxols han agafat ara un clar protagonisme.

Vicenç Moretó, el príncep de les tisores de Barcelona que va guanyar el premi al millor barber d’Espanya el 2015, explica que els dos estils que fan furor ara mateix entre els joves són el ‘mullet’ i el ‘mohawk’. En el primer, els laterals estan més alliberats i el degradat comença a les patilles. En canvi, el ‘mohawk’ es caracteritza perquè és una mena de cresta. El tall ‘fade’ (menys cabell al clatell) ja no està tan sol·licitat.

«Des de fa un parell d’anys hem notat que hi ha més presència de joves a les barberies»

Vicenç Moretó, barber

«Des de fa un parell d’anys hem notat que hi ha més presència de joves a les barberies, on no només tallem i pentinem, sinó que assessorem. La presència de nois tan joves ens obliga a estar molt informats en tendències i parlar el seu llenguatge, el seu idioma. Ells segueixen a determinats ‘youtubers’ o ‘influencers’ en xarxes i hem d’estar al dia», afegeix Moretó.

Segons el barber, el fet que els joves vulguin anar a les barberies és bona notícia per dos motius: el treball que suposa per al sector i el fet que nens de 14 i 15 anys demostrin que tenen personalitat. L’especialista afegeix que els nois no només es tallen els cabells, sinó que, a més, compren productes per cuidar-lo, una diferència abismal amb la generació anterior. «El 10% del volum del nostre negoci és la venda d’articles capil·lars, com fixadors, condicionadors i ceres», destaca.

El ritual

Notícies relacionades

El Marcos, de 14 anys, té tot un ritual casolà per preparar-se el cabell. El ‘kit’ inclou assecador i planxes per modelar-lo al seu gust. No va al gimnàs del seu barri, però ha demanat als seus pares que li comprin uns pesos per tonificar els braços a casa. «No li deixem que agafi gaire pes. Només dos pesos de cinc quilos», explica la seva mare. L’acné també el preocupa, així que el Marcos es renta la cara amb una espuma especial i un cop a la setmana es fa un píling per sanejar els porus.

L’Ángel, de 19 anys, també porta el pentinat que està de moda però amb un toc personal: deixant-se’l més llarg a dalt. «Ho faig perquè és la moda, sí. Però també, i sobretot, per comoditat. Els nois més joves que jo sí que van tots iguals. Es veu en qualsevol institut. De fet, miren malament a qui porta un pentinat diferent», conclou.