Cas Mónica Oltra

La víctima d’abusos de l’exmarit de Mónica Oltra: «No sabia qui era Mónica Oltra, només que era algú important»

La víctima dels abusos de l’educador tem que si es repeteix el judici utilitzin les donacions de diners en contra seu, però la seva prioritat, diu, són els fills

La víctima d’abusos de l’exmarit de Mónica Oltra: «No sabia qui era Mónica Oltra, només que era algú important»

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

Malgrat reconèixer que l’últim any hauria estat vivint de les donacions rebudes per la seva condició de víctima d’abusos en el mediàtic cas de l’exmarit de Mónica Oltra, quan la menor tutelada va explicar el 2017 els tocaments que patia les nits en què l’educador entrava a la seva habitació del centre de menors, mai va pensar a treure un rèdit de les seves acusacions, que fins i tot va mirar d’ocultar, perquè, com va dir en el judici, es portava bé amb l’acusat i no volia perjudicar-lo, simplement que no ho fes més.

«No sabia qui era Mónica Oltra, només que era algú important que tenia a veure amb els centres», apunta en la trobada que va tenir amb aquest diari dissabte passat quan la Guàrdia Civil mirava de localitzar-la a ella, la seva parella i els dos fills de tots dos –d’any i mig i menys de dos mesos– després de rebre una denúncia on es relaten fets molt greus sobre la situació dels menors.

Sense sentència ferma

Ara tem que tota aquesta qüestió sobre la petició d’ajudes per Bizum i altres donacions, amb la qual algunes fonts apunten que hauria obtingut prop de 30.000 euros (entre els quals es troben els 6.000 euros que hauria rebut ja com a avenç de la responsabilitat civil abonada per Luis Eduardo R. I, tot i que no sigui encara la sentència ferma), es torni en contra seu i la defensa de l’acusat ho pugui utilitzar contra ella en l’hipotètic cas que es repeteixi el judici, pendent encara que el Tribunal Suprem estimi o no el recurs de l’exmarit de Mónica Oltra.

El fet que posteriorment, encoratjada o no per terceres persones, hagi vist l’oportunitat de treure uns diners fàcils –sense feina, casa i amb un suport familiar deficient–, unit a l’absència d’una capacitat per administrar les esmentades ajudes –tots dos han crescut en centres de menors i «quan s’han vist amb una mica de diners se’ls han gastat», asseguren persones del seu entorn–, no hauria d’afectar en principi la credibilitat del seu relat sobre els abusos i el fet, recollit en la sentència, que no s’apreciés cap tipus de mòbil espuri.

Les psicòlogues de l’Institut de Medicina Legal de València que al seu dia van donar credibilitat al relat de la menor van destacar que el seu testimoni era «concret i clar», que sempre ha dit bàsicament el mateix, sense incórrer en contradiccions i que mai va tenir cap intenció d’exagerar els fets, dient que els tocaments van ser per sobre de la roba.

El temor de la víctima dels abusos

Ara, la veritable preocupació de la jove en aquests moments no és ni la possibilitat que es repeteixi la vista oral, ni tampoc la causa contra 14 investigats, entre els quals hi ha Mónica Oltra i altres càrrecs i tècnics de la Conselleria de Polítiques Inclusives, per presumptament ocultar els esmentats abusos sexuals i realitzar un informe «parajudicial» desacreditant la víctima.

Com va explicar ahir a les pàgines d’aquest diari, el seu temor és que li treguin els nens, i és conscient que tenen motius per a això, i que es repeteixi la història. «No vull que passin pel mateix que he passat jo», diu. La jove assegura, a més, que ha trencat relacions amb els advocats vinculats a la ultradreta que continuen portant l’acusació en aquesta última causa.

La Guàrdia Civil investiga la denúncia interposada divendres per corroborar els fets que aquesta relata en relació amb els nens i unes presumptes amenaces amb un tornavís. Compten amb les proves documentals aportades per la denunciant, en les quals es reflecteixen les condicions en les quals haurien viscut els petits.

El nadó encara no està inscrit en el Registre Civil i no l’estan portant a les revisions. «Si el dia de demà no els podem cuidar, tenim gent de la nostra família que se’n pot fer càrrec, però sé que si se’ls emporten no els veuria més», suplica.

«Prefereixo una feina a les ajudes de diners, ara sé que aquests s’acaben»

Notícies relacionades

Pa per avui però gana per demà. És la dita que sembla haver après la jove, qui reconeix a aquest diari que ara sap que el que necessita és una feina per valer-se per si mateixa i poder donar aliment als seus fills. «Prefereixo una feina als ajuts econòmics, ara sé que els diners s’acaben», admet.

La jove i la seva parella van estar treballant uns mesos a l’Hospital de Torrevieja el 2021, però després de la reversió pública del centre van ser acomiadats.