Premi

L’espanyola María Victoria Mateos, millor investigadora en mieloma del món

Ha rebut el prestigiós premi Bart Barlogie Award a Los Angeles

L’espanyola María Victoria Mateos, millor investigadora en mieloma del món

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

María Victoria Mateos, originària de Zamora, ha sigut reconeguda com a millor investigadora clínica en mieloma del món, després de rebre el prestigiós premi Bart Barlogie Award atorgat per la Societat Internacional de Mieloma durant la celebració de la seva trobada anual, celebrada a Los Angeles, els Estats Units. 

Mateos, presidenta electa de la Societat Espanyola d’Hematologia i Hemoteràpia (SEHH), destaca entre la producció científica de Castella i Lleó i és una de les impulsores de les teràpies innovadores CAR-T, que posa en pràctica l’Hospital de Salamanca. A més exerceix com a professora associada de Ciències de la Salut del Departament de Medicina de la Usal i va aconseguir el passat curs aconseguir la millor posició d’entre les científiques de la institució acadèmica de Salamanca.

Notícies relacionades

El president de la Junta de Castella i Lleó  Alfonso Fernández, va voler felicitar aquest dimarts la investigadora a través dels seus perfils a les xarxes socials, on va dir que era «un autèntic orgull» comptar a la Comunitat amb investigadors «de primer nivell mundial» com Mateos. «Eleven la qualitat de la nostra sanitat», va remarcar.

María Victoria Mateos, pròxima presidenta de la SEHH

Mateos serà la pròxima presidenta de la SEHH, que prendrà el càrrec després del pròxim Congrés Nacional del 2022, a l’octubre. L’especialista ocuparà aquest lloc en la data esmentada i substituirà l’actual president, Ramón García.

Temes:

Medicina