A Roses

Tres detinguts per amenaçar durant 2 anys un noi per la seva condició sexual

  • Feia anys que un jove rebia insults i amenaces per part d’un home de 20 anys i dos menors

Archivo - Mossos dEsquadra en una imatge darxiu

Archivo - Mossos dEsquadra en una imatge darxiu / Epi_rc_cat

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Roses (Girona) un jove de 20 anys i dos menors d’edat acusats de proferir insults i amenaces a un altre jove de la població únicament per la seva condició sexual i de manera continuada, pràcticament cada dia, durant dos anys.

Agents de la Comissaria General d’Informació (CGINF) dels Mossos van arrestar els tres acusats el 25 d’agost, que s’afronten a una acusació d’un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i a una altra d’amenaces. En un comunicat, els Mossos han explicat aquest diumenge que al juliol la víctima va presentar una denúncia en la qual detallava que feia dos anys aproximadament que rebia insults i amenaces per part d’un grup de nois de Roses.

Notícies relacionades

Els episodis d’insults i amenaces es produïen cada dia, fins i tot al lloc de treball de la víctima, i sempre per la seva condició sexual. La policia autonòmica ha pres declaració als acusats i a dues persones més com a investigades per aquests fets.

Els Mossos han remarcat que la denúncia de la víctima ha sigut «crucial» per a la investigació i per poder realitzar les detencions i han recordat que els delictes d’odi i discriminació «són una expressió d’intolerància i menyspreu cap a la diferència» que comprèn casuístiques que van des del racisme, la xenofòbia i la LGTBIQ-fòbia, entre d’altres. El major d’edat detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Figueres (Girona), que el divendres 26 d’agost va decretar posar-lo en llibertat amb càrrecs, mentre que els dos menors van declarar davant la Fiscalia de Menors de Girona.