Filial de baix cost

Iberia Express suspèn vuit vols en la primera jornada de vaga de tripulants

Són quatre rutes d’anada i tornada que enllacen Madrid amb Gran Canària, Mallorca, Santiago i Sevilla

Avió d’Iberia Express, a Barajas.

Avió d’Iberia Express, a Barajas. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Iberia Express ha suspès vuit vols no inclosos en els serveis mínims en aquesta primera jornada de vaga convocada per USO entre els tripulants de cabina de passatgers (TCP), mentre ha destacat que totes les sortides s’estan produint amb puntualitat.

Els vols cancel·lats per la filial de baix cost d’Iberia són quatre rutes d’anada i tornada que enllacen Madrid amb Gran Canària, Mallorca, Santiago i Sevilla.

La companyia assenyala que aquest diumenge operarà 99 vols (el 92,5% dels programats), tots inclosos en serveis mínims, en la primera jornada de vaga d’una tanda de 10 de convocades per USO entre els més de 530 TCP per exigir millores salarials.

El 84% dels 1.100 passatgers afectats per les cancel·lacions d’aquest diumenge ja han sigut ressituats en altres vols o en mitjans de transport alternatius, i el 16% restant ha sol·licitat un bo, el reemborsament del bitllet o està pendent de triar l’alternativa que millor li convingui, informa la companyia.

El delegat d’USO a Iberia Express, Rubén Ramos, ha explicat als mitjans de comunicació que estan disposats a desconvocar la vaga si l’empresa assumeix el compromís d’aplicar la pujada salarial del 6,5% del 2021 i consolidar-la per al futur.

A més, ha considerat una maniobra «bruta» de l’aerolínia la cancel·lació dels vuit vols no inclosos en serveis mínims perquè «impedeix als tripulants exercir el dret a la vaga».

Notícies relacionades

L’empresa defensa que les exigències sindicals són «desproporcionades» i suposarien un augment del cost salarial per sobre del 26%.

CCOO es va desmarcar d’aquesta convocatòria i va firmar un acord amb la companyia mentre es negocia el conveni pel qual Iberia Express abonaria a tots els tripulants un avançament a compte del conveni de 1.350 euros per als sobrecàrrecs i de 950 euros per als TCP.