Incendis forestals

Estabilitzen l’incendi forestal a la zona muntanyosa de Puça de Petrer, a Alacant

Bombers del parc d’Elda i mitjans aeris actuen des de primera hora de la tarda per extingir el foc, que ha calcinat unes 100 hectàrees

Estabilitzen l’incendi forestal a la zona muntanyosa de Puça de Petrer, a Alacant

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

Un incendi forestal declarat a les 14.15 hores d’aquest dimecres avançava per la zona muntanyosa de Puça a Petrer (Alacant). Bombers del Parc Comarcal d’Elda i mitjans aeris miraven d’extingir les flames abans que s’estenguin per la serra del Cavall, en ple Paisatge Protegit de la Serra del Sit i el Maigmó. A les 20.00 h l’incendi es trobava estabilitzat i es calcula que la superfície calcinada arriba a les 100 hectàrees.

De moment el foc està calcinant terreny muntanyós amb matoll i pins del vessant sud. Però a la cara nord de la muntanya, al paratge Alt de Cardenes, la vegetació és frondosa i el sinistre podria adquirir grans proporcions. Sobretot si arriba a la massa forestal de l’enclavament natural de L’Avaiol, on es troba una finca recreativa de la Diputació d’Alacant i nombroses cases de camp disseminades.

La Policia Local ha avisat els amos dels xalets i les cases de camp pròximes a l’incendi que estiguin preparats per si fos necessari portar a terme un desallotjament preventiu. Extrem que sí que s’ha fet finalment al campament de Caprala, que és de propietat municipal, afectant una desena de persones. La columna de fum ja es pot apreciar des de Villena, a més de deu quilòmetres de distància, i el vent està facilitant la propagació de les flames. De moment, en les tasques d’extinció hi estan participant dues unitats de comandament i direcció, dues bombes forestals pesants, un sergent, un cap i vuit bombers del Parc Comarcal d’Elda més dues unitats de brigades forestals amb les seves autobombes. I des de l’aire combaten el foc l’helicòpter Alpha 0 i dos hidroavions. Davant la virulència del succés a dos quarts de sis de la tarda les autoritats van decidir que quatre mitjans aeris que operaven en l’incendi del Comtat i la Marina Alta se sumessin a l’extinció del foc a Petrer. També hi van acudir els voluntaris d’ACIF Salines amb dues dotacions i dos vehicles lleugers.

A finals de juny un incendi forestal a Petrer va calcinar una hectàrea de pins i matolls. Va ser el primer sinistre forestal de la campanya de vigilància estival que es registrava a les comarques del Vinalopó Alt i Mitjà.

Els bombers van rebre l’avís del foc a les 20.37 hores per les flames originades al paratge natural del Figuralet, en un enclavament pròxim a la rambla de Puça. En les tasques d’extinció hi van participar un cap i quatre bombers del parc de Villena amb una unitat de comandament i direcció, una bomba rural pesada, dues unitats de bombers forestals amb dues autobombes i dos avions amb càrrega d’aigua.

A les 22.20 hores l’incendi forestal es va donar per extingit, però es va quedar a la zona una guàrdia preventiva per evitar possibles rebrots de les flames.

La intervenció dels mitjans aeris va ser determinant en els primers minuts per evitar que el foc s’estengués.

Notícies relacionades

En el sinistre d’aquest dimecres els bombers continuaven lluitant contra les flames passades les 20.30 hores però, al fer-se fosc van començar a retirar-se els mitjans aeris d’extinció sense que l’incendi estigués encara controlat.

Molts ciutadans, col·lectius i associacions de Petrer i Elda, entre els quals la Unió Musical, han mostrat el seu suport als bombers i col·laboradors en les tasques d’extinció, i també s’han ofert a ajudar en «tot el que sigui necessari per la nostra estimada serra del Cavall».