Captat per les seves càmeres

TVE explica el que va passar després del robatori viral en una platja de Barcelona

  • Tal ha sigut la repercussió a les xarxes socials, que termes com «RTVE», «robatori» o «Barcelona» han sigut tendència a Google en les últimes hores

TVE explica el que va passar després del robatori viral en una platja de Barcelona

TWITTER

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) ha donat explicacions sobre el que va passar després del robatori viral en una platja de Barcelona que un equip seu va gravar durant una entrevista. Durant els dies 13 i 14 d’agost, a les xarxes socials s’ha fet viral un vídeo gravat per un equip de TVE que capta de manera fortuïta el moment exacte en què es produeix un furt en una platja de Barcelona.

Alguns usuaris han acusat la cadena pública de no denunciar els fets per motius polítics, lamenta RTVE. No és veritat, prossegueix. El fet és real i les imatges van ser facilitades per RTVE a les autoritats policials. Un cop resolt el cas, en el ‘Telediario’ es va emetre una notícia explicant els fets.

«RTVE grava en directe un robatori a la platja de Barcelona», llegim a Twitter. El missatge afegeix que «ni el reporter ni el càmera ho denuncien. Tampoc informen la víctima quan se n’adona».

Hi ha usuaris que sostenen que TVE va amagar aquesta informació per motius polítics com el que afirma que «TVE blanqueja la inseguretat que es viu a Barcelona». Tal ha sigut la repercussió a les xarxes socials, que termes com «RTVE», «robatori» o «Barcelona» han sigut tendència a Google en les últimes hores. Aquestes acusacions són falses, insisteix. RTVE va fer arribar les imatges a les autoritats abans d’emetre-les i, gràcies a aquesta gravació, es va poder identificar el lladre i resoldre el cas.

«En la gravació de tot just 43 segons de durada es pot observar com un equip de TVE pregunta a un turista què opina de la seva visita a la ciutat de Barcelona. És en el minut 00:12 quan un individu amb samarreta blava i gorra apareix en pantalla. Aquest home agafa una motxilla de color negre de terra i marxa ràpidament. Uns segons després, la víctima se n’adona dels fets i demana la col·laboració de les persones: «La meva bossa, ¿algú l’ha vist? (...) Sisplau, la bossa».

Notícies relacionades

El robatori gravat per un equip de TVE a Barcelona no es va emetre en directe, continua la cadena pública, tal com erròniament s’afirma en alguns dels missatges que s’han difós a les xarxes. Així ho confirma a VerificaRTVE la subdirectora d’Informatius de TVE a Catalunya, Marta Ribas, qui aclareix que «aquestes imatges eren gravades i formaven part de l’elaboració d’un reportatge» sobre turisme i ocupació hotelera a Barcelona.

Ribas explica que el càmera i el reporter van gravar l’entrevista a la platja de Sant Miquel de Barcelona el dissabte 13 d’agost. El furt d’una motxilla dipositada a la sorra es produeix en el fons de la imatge mentre es realitza l’entrevista «[durant la gravació]. En cap moment s’adonen del que està passant darrere», insisteix Ribas, qui assegura que «quan arriben a la redacció i es visionen aquestes imatges per escollir els totals [declaracions] és quan es detecta». En aquell moment, la direcció d’Informatius de TVE a Catalunya es va posar en contacte amb els Mossos d ‘Esquadra: «els facilitem aquestes imatges sense nosaltres emetre-les perquè puguin procedir a identificar al sospitós».

Temes:

Robatoris