Forces de seguretat

Interior manté la talla mínima per ser Policia Nacional, almenys aquest any

La direcció general planteja retirar aquest requisit en les proves d’accés de l’any que ve

Interior manté la talla mínima per ser Policia Nacional, almenys aquest any

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Si ets dona i fas menys d’1,60 m no podràs ser agent de Policia Nacional, almenys per ara. El mateix passa si ets home i la teva estatura no supera l’1,65 m. Malgrat que el Ministeri de l’Interior va anunciar la seva intenció d’eliminar la talla mínima per accedir al cos de policia, el cert és que de moment no s’ha eliminat aquest requisit de les proves d’accés realitzades el 2022.

 no s’ha eliminat aquest requisit de les proves d’accés realitzades el 2022.L’objectiu d’Interior era acabar amb el sostre de vidre que impedeix als que fan menys d’1,60, en el cas de les noies, i 1,65 en el dels nois, optar a ser agents de la Policia Nacional i adequar els barems d’accés a altres cossos de seguretat europeus que ja han eliminat aquests requisits, com França, Alemanya, Països Baixos, Itàlia i Romania. La mesura, que, segons ha explicat la direcció de la Policia Nacional en resposta a una pregunta del senador Carles Maulet, no entrarà en vigor fins al 2023 beneficiarà directament les aspirants femenines.

Notícies relacionades

De fet, el mateix Maulet considera que la talla mínima fixada per a les aspirants perjudica directament les dones respecte als homes. L’altura mínima per a elles és tot just 2 centímetres menys que la talla mitjana de les dones a Espanya, mentre que les exigències mínimes per als aspirants suposen rebaixar en gairebé 9 centímetres l’altura mitjana dels homes.

Per la seva banda, des de la Direcció General de la Policia Nacional suprimirà el requisit d’estatura mínima per accedir al cos, una mesura que podria estar implantada en la pròxima convocatòria de proves prevista el 2023. No obstant, sí que es mantindrà una talla mínima per a ingressar en determinades unitats tàctiques, on, per les seves característiques, sí que afecta l’operativitat de la tasca policial específica que desenvolupen.